Adana'da öğretmen atama çetesi 'Paralel yapılanma'dan yakındı

50 bin liraya öğretmen atayan çete üyeleri 'Bizi paralel yapı yaktı' diye bağırdı

01 Nisan 2016 Cuma 12:06
Adana'da öğretmen atama çetesi 'Paralel yapılanma'dan yakındı






Adana'da öğretmen atama çete 'Paralel yapılanma'dan yakındı


50 bin liraya öğretmen atayan çete üyeleri 'Bizi paralel yapı yaktı' diye bağırdı


Adana'da 50 bin liraya öğretmen ataması yaptırdığı iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin 6'sı ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 3'ü kadın 11 şüpheli adliyeye sevk edildi. Aynı suçtan 2010 yılında açılan davada 231 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Ziya Kadiroğlu, "Bana paralelciler operasyon yapmıştı, şimdi onlar cezasını buldu. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Adana polisi, geçtiğimiz ocak ayında para karşılığında KPSS'den yeterli puan alamayan öğretmen adaylarının atamasını yapan bir çeteyi takibe aldı. Teknik ve fiziki takip sonucu elde edilen bilgiler doğrultusunda çetenin 35 ile 50 bin lira para karşılığında resmi olarak atamasını yaptırdığı 22 öğretmen saptandı. Bu öğretmenler Adana'ya getirilip sorguya alındı. Öğretmenler, atamalarını para karşılığında Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde beden eğitim öğretmeni olan Ziya Kadiroğlu'nun yaptırdığını itiraf etti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından acil olarak meslekten ihraç edilen 22 öğretmen sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Öğretmenlerin verdiği bilgiler üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, özel sürücü kursu sahibi Ziya Kadiroğlu'nun da aralarında olduğu 17 kişiyi gözaltına alındı. Para karşılığında KPSS'den düşük puan aldıkları için ataması yapılamayan öğretmen adaylarının bilgilerini alıp, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sistemine girerek atamalarını yaptığı belirlenen 17 şüpheli suçlamaları kabul etmedi.

Şüphelilerin 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken aralarında çete lideri olduğu ileri sürülen Ziya Kadiroğlu'nun da bulunduğu 11 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi. 3'ü kadın olan şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Çetenin lideri Ziya Kadiroğlu, 2010 yılında da aynı suçtan hakkında dava açıldığının hatırlatılması üzerine kendisine komplo kurulduğunu iddia etti. Paralel yapının kurbanı olduğunu söyleyen Kadiroğlu, "Allah devletimize zeval vermesin. Bana daha önce paralelciler operasyon yapmıştı. Şimdi onların hepsi cezasını buldu. O davadan da aklandım" diye konuştu.
Son Güncelleme: 04.04.2016 01:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.