Adli Tıp doktoruna dolandırıcılık ve sahtecilikten ceza

ADLİ Tıp Kurumu İstanbul Fizik İhtisas Dairesi eski Başkanlarından Dr. İsmail Hakkı Uysal, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve 10 bin lira para cezasına çarptırıldı. Antalya'da demir tüccarı Veli...

18 Nisan 2015 Cumartesi 11:58
Adli Tıp doktoruna dolandırıcılık ve sahtecilikten ceza






ADLİ Tıp Kurumu İstanbul Fizik İhtisas Dairesi eski Başkanlarından Dr. İsmail Hakkı Uysal, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve 10 bin lira para cezasına çarptırıldı.
Antalya'da demir tüccarı Veli Servet Ç., 2012 yılında verdiği 80 bin liralık senedin 800 bin euro haline getirildiğini öne sürerek, turizmci Mehmet Ç. ve geçmişte Antalya'da da görev yapan Adli Tıp Kurumu İstanbul Fizik İstisas Daire eski başkanlarından Dr. İsmail Hakkı Uysal hakkında şikayette bulundu. Veli Servet Ç.'nin şikayeti üzerine her 2 kişi hakkında Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçundan dava açıldı.
Yaklaşık 4 yıl süren davanın karar duruşması, önceki gün yapıldı. Duruşmaya, 800 bin euroluk senet yüzünden malvarlığına tedbir konulan Veli Servet Ç., tutuksuz yargılanan Dr. İsmail Hakkı Uysal ile avukatları katıldı. Mehmet Ç. ise, duruşmaya katılmadı. Uysal'ın avukatlarından Öner Aybek, Adli Tıp Kurumu raporunda senedin üzerine kağıt yapıştırılmak suretiyle üretilip üretilmediği konusunda ileri bir tespit yapılamadığını söyledi. Asıl mağdurun, alacağını bu dava nedeniyle tahsil edemeyen müvekkili olduğunu savunan avukat Aybek, müvekkilinin beraatını istedi. Uysal'ın diğer avukatları da müvekkillerinin beraatını istedi. İsmail Hakkı Uysal da avukatlarının beyanına katıldığını söyledi.
Duruşmaya katılmayan Mehmet Ç.'nin avukatı Burak Candan da müvekkiline iftira atıldığını ileri sürdü. Suça konu senetle müvekkilinin taraf olmadığını, bu senedin İsmail Hakkı Uysal'a verildiğini ve onun tarafından da takibe konulduğunu belirten avukat Burak Candan, “Müvekkilim icra takibinde de taraf konumda değildir. Müvekkilimin beraatını talep ediyoruz" dedi.
Mahkeme heyeti, sanıklardan Mehmet Ç.'nin resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından beraatına karar verdi. İsmail Hakkı Uysal'ı ise suçlu bulan mahkeme, sanığı resmi belgede sahtecilikten 2 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Bu cezayı 2 yıl 1 aya düşüren mahkeme, Uysal'a 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan da indirimle birlikte 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Uysal'a verilen 500 günlük adli para cezası ise günlüğü 20 liradan 10 bin lira para cezasına dönüştürüldü.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.