Ankara'da bombalı saldırı girişimi | 2 terörist öldürüldü

Ankara Çankaya'da meydana gelen patlama seslerinin ardından silah sesleri duyuldu. Polis TBMM ve İçişleri Bakanlığı önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

01 Ekim 2023 Pazar 10:32
Ankara'da bombalı saldırı girişimi | 2 terörist öldürüldü







Ankara'da bombasaldırı girişimi | 2 terörist öldürüldü



Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni yasama yılının başlamasına saatler kala, Ankara'da Atatürk Bulvarı protokol yolunda bombalı saldırı girişimi oldu. Patlamanın bir teröristin kendini patlatmadan kaynaklandığı duyuruldu.

Sabah saat 09.30 sıralarında ticari araçla gelen iki teröristten biri kendini patlatırken, diğer terörist ise polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısını hedef alan bombalı saldırı girişiminde 2 polis memuru hafif şekilde yaralandı. 

Saldırı girişiminin İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik olduğu açıklandı

Ankara Kızılay'da, Meclis'e yakın bölgede bir patlama sesi duyuldu. Patlamanın ardından ise 4 el silah sesi duyulduğu belirtildi. Patlamanın nedeni ve kaynağı araştırılıyor. Öte yandan bölgeye ambulans ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giriş çıkışlar da tamamen yasaklandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA EL BOMBALI SALDIRI GİRİŞİMİ

TGRT muhabirinin iddiasına göre, İçişleri Bakanlığı'na el bombalı saldırı düzenlenmek istendi. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

CNN TÜRK: ROKET SALDIRISI GİRİŞİMİ

CNN Türk muhabiri ise canlı yayında "Roket deniliyor ama henüz net değil. Boş bir araba olduğu söyleniyor. Ayrıca 1 kişinin yaralı olduğu söyleniyor ancak teyide muhtaç" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 02.10.2023 00:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.