Ankara; Suriye'ye henüz girmedik

Türk askerinin Suriye topraklarına girdiğin iddia eden İran'ı Ankara yalanladı. Irak'ta Talabani'ye bağlı medya organlarında yer alan haberlerde de benzer iddialar gündeme getirilmişti.

23 Mayıs 2016 Pazartesi 14:48
Ankara; Suriye'ye henüz girmedik






Ankara İran'ın iddiasını yalanladı; Suriye'ye henüz girmedik

Türk askeri Suriye'ye girdi mi? Suriye toprakları içerisinde Türk askerlerinin zırhlı araçlarla tahkimat yaptığı iddialarına Ankara'dan yalanlama geldi. İran’ın yarı resmi Fars haber Ajansı’nın haberine göre Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) kaynakları, Türk askerlerinin bir buldozer, iki tank ve çok sayıda kamyonla ile dün yerel saatle 09.45’te Mardin’in Nusaybin ilçesinin karşısında yer alan Kamışlı kentine yakın bir noktadan Suriye topraklarına girdiğini iddia etti.

Habere göre, görgü tanıklarının KYB medya merkezine verdiği bilgilerde, Türk askerlerinin Kamışlı yakınlarında tahkimat yapmaya başladığı öne sürüldü.

'TÜRK ASKERİ NUSAYBİN YAKINLARINDAN SURİYE'YE GİRDİĞİ İDDİASI GERÇEK DIŞI'

İran Fars Haber Ajansı'nın 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bazı birliklerin tank ve buldozerlerle Suriye'ye girerek tahkimat yapmaya başladığı' iddiasına ilişkin haberin askeri kaynaklar tarafından gerçek dışı olduğu belirtildi.

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'nın haberine göre Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) kaynakları, Türk askerlerinin bir buldozer, iki tank ve çok sayıda kamyonla ile dün yerel saatle 09.45'te Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında yer alan Kamışlı kentine yakın bir noktadan Suriye topraklarına girdiğini iddia etmişti. Askeri kaynaklar tarafından yapılan açıklamada haberde yer alan iddiaların gerçek dışı olduğu belirtildi.




 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.