Beril Talu ve Kıvanç Talu Portekiz'e mi kaçtı?

Sosyal medya fenomenlerinin isimleri sık sık dolandırıcılık olayına karışıyor. Son iddia Beril Talu ile eşi Kıvanç Talu hakkında.

20 Ekim 2023 Cuma 12:14
Beril Talu ve Kıvanç Talu Portekiz'e mi kaçtı?






Beril Talu ve Kıvanç Talu Portekiz'e mi kaçtı?


İnternetin ünlü fenomen çifti hakkında ortaya atılan 100 milyon liralık vurgun yaptı iddiası ortalığı karıştırdı. En az 30 mağdurun ünlü çifte ulaşmaya çalıştığı iddia ediliyor.

Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun, reklam gelirinden pay verme vaadiyle çoğu yakın çevrelerinden onlarca kişiden 100 milyon lira topladığı ve ev aldıkları Portekiz’e kaçtığı iddia edildi.

Reklamcılık işiyle uğraşan Kıvanç ve Beril Talu, bir süre sonra yakın çevrelerine, çektikleri reklamların bütçesine katkı sunarlarsa reklam çekilince kâr payı ödeyeceklerini söylemeye başladılar. 

ÜNLÜ MARKANIN REKLAM BÜTÇESİYLE KANDIRDILAR

Patronlar Dünyası’ndan Zeynep Güçlücan’ın haberine göre, her hafta ünlü bir markanın reklam bütçesini paylaşan çift, reklam çekilince de elde edilen geliri karşı tarafa ödemeyi taahhüt etti. Bu yolla fenomen çift, aralarında iş insanlarının da bulunduğu çocuklarının bakıcısından, şoförlerine, çocuklarının öğretmenlerinden, yanlarından çalışan yardımcılara kadar pek çok kişiden milyonlarca lira topladı. 

Bu ‘ponzi’ sistemi ile 30'un üzerinde kişiyi dolandıran çift, insanlara kredi çektirip, arabalarına kadar ellerinden aldı. Çizdikleri yalan hayat profiliyle güvenirlik aşılayan ve herkesi kendine inandıran çift, yüz milyonlarla kayıplara karıştı.

PORTEKİZ’E KAÇTILAR

Çiftin dolandırdığı kişiler arasında en yakın arkadaşları ve beyaz yakalı iş insanları da var.

Sosyal medya hesaplarını bugün itibarıyla kapatan çiftin, ev aldıkları Portekiz'e kaçtıkları ileri sürüldü. 

Anahtar Kelimeler:
FenomenÜnlüler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.