Beypazarı'nda ağır tahrik 7 kişi yaralandı

Ankara Beypazarı'nda daha çok Güneydoğu kökenli vatandaşların oturduğu Zafer Mahallesi'ne saldıran göstericiler bazı evleri taşladı.

08 Eylül 2015 Salı 12:54
Beypazarı'nda ağır tahrik 7 kişi yaralandı






Beypazarı'nda ağır tahrik 7 kişi yaralandı

Dağlıca'daki kalleş pusunun ardından son iki gündür Türkiye genelinde yükselen protestolar, provakasyona dönüştü. Ankara Beypazarı'nda daha çok Güneydoğu kökenli vatandaşların oturduğu Zafer Mahallesi'ne saldıran göstericiler bazı evleri taşladı. Polisin müdahalesine rağmen gece yarısına kadar süren olaylarda vatandaşlara ait ev ve araçları ateşe verildi. Olaylar sırasında 2 polis 7 kişi yaralandı.

SOSYAL MEDYA'DA ÖRGÜTLENDİLER

Teröre tepki için sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen grup, dün saat 17.00 sıralarında Beypazarı’nın Sanayi bölgesinde toplandı. Grup, araçlar ve yaya olarak konvoy eşliğinde ilçe merkezine hareket etti. Protestocular yol boyunca PKK aleyhine ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attılar. Topluluk ilçede Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Zafer Mahallesi’nde geçerken iddiaya göre bir marketin önünden konvoydaki araçlara taş atıldı. Bunun üzerine eylemcilerden bazıları çevredeki evlere taş atıp, park halindeki araçlara zarar verdi.

2’Sİ POLİS 7 KİŞİ YARALANDI

Eylemciler ile mahalleli arasında çıkan ve silah seslerinin duyulduğu kavgada polis memurlarından Yakup Yılmaz ayağına isabet eden saçma ile Coşkun Kara ise atılan taşın başına isabet etmesiyle yaralandı. Diğer 5 yaralının ise saçma, taş ve soba darbeleri nedeniyle kaldırıldığı Beypazarı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı belirtildi.

Olayların büyümesi üzerine ilçeye Ankara’dan Özel Harekat polisleri, Çevik Kuvvet, zırhlı araç ve TOMA’lar takviye olarak sevk edildi. Zafer Mahallesi girişini kapatıp, mahalleli ile eylemciler arasında etten duvar ören polis, vatandaşları sakin olmaya davet etti. Beypazarı Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Askerlik Şube Başkanı, siyasi partilerin temsilcileri, Kaymakamlık’ta toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. Daha sonra olayların yaşandığı mahalle giden yetkililerden Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Tüm ikna çabalarına rağmen bölgede gergin bekleyiş sürüyor.DHA
Son Güncelleme: 08.09.2015 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.