Bursa'daki bombalı saldırıyı PKK'nın TAK kolu üstlendi

Terer örgütü PKK'nın vatandaşlara yönelik kirli saldırılarında kullandığı TAK adlı yapılanma Bursa'daki canlı bomba eylemini üstlendi

01 Mayıs 2016 Pazar 20:56
Bursa'daki bombalı saldırıyı PKK'nın TAK kolu üstlendi






Bursa'daki bombalı saldırıyı PKK'nın TAK yapılanması üstlendi


Terör örgütü PKK'nın pis işlerinde kullandığı TAK adlı yapılanma Bursa'da düzenlenen canlı bomba saldırısını üstlendi. PKK'nın sözde yöneticileri ile HDP'li polikacıların da sık sık şımarttığı TAK adlı yapılanma saldırılarında üniversiteli gençleri kullanmasıyla biliniyor.

Bursa'da 28 Nisan günü meydana gelen ve çok sayıda kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı PKK'nın taşeron örgütlerinden TAK üstlendi. Örgüte ait sitede yapılan açıklamada, eylemi 1992 Iğdır doğumlu Eser Çali (Asya Glidağ) adlı üyelerinin gerçekleştirdiği duyuruldu.

 PKK'nın taşeron örgütünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Asya Yoldaş, halkımıza uygulanan katliamların hesabını sormak için yöneldiği hedefe ulaşamadan yaşanan kaza nedeniyle yanındaki patlayıcının infilak etmesi sonucunda ölmüştür."

Ankara gerçekleşen iki ayrı bombalı saldırıyı da TAK üstlenmişti.

ZANLILARDAN 6'SI TUTUKLANDI

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 8'i kadın 17 kişiden 11'i Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakıldı. Savcılığın mahkemeye sevk ettiği Emine K. ve kardeşi Tuba K. ile Ümmü Gülsün M, Zekiye Z, Mithat T. ve İsa C. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SALDIRIYI TAK ÜSTLENDİ

Bu arada saldırı ile ilgili kadın intihar bombacısının öldüğü, 23 kişinin de yaralandığı terör saldırısını, kurucuları arasında PKK'dan ayrılan bazı örgüt üyelerinin de bulunduğu Kürdistan Özgürlük Şahinleri anlamına gelen ve Kürtçe olarak "Teyren Azadiye Kürdistan" (TAK) örgütü üstlendi. TAK örgüte yakın internet haber sitelerine yaptığı açıklamada, eylemi 'Asya Glidağ' kod adlı PKK'lı kadın terörist 24 yaşındaki Eser Çali'nin gerçekleştirdiğini belirtti.
AİLESİNDEN  KAN ÖRNEĞİ ALINACAK
Iğdır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kadın terörist Eser Çali'nin Iğdır'a 15 kilometre uzaklıktaki Orta Alican köyü nüfusuna kayıtlı olduğunu belirtti. 2012 yılında Ankara’da üniversite okurken terör örgütünün dağ kadrosuna katıldığı ifade edilen 13 Kasım 1992 doğumlu kadın teröristin köyde yaşayan anne ve babasından bu gece DNA testi için örnekler alınacağı belirtildi.
TAK en son 13 Mart’ta Ankara’da düzenlenen ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı üstlenmişti.
 
TAK NE ZAMAN KURULDU

Terör örgütü PKK'nın kolu TAK altyapısı 1993 yılında oluşturuldu. Fiili olarak ise 2004 yılında kurulan, Türkiye'nin metropollerinde, turistik bölgelerinde sivillere, askeri hedeflere karşı bombalı saldırı, intihar saldırısı, sabotaj ve kundaklama türünde stratejik ve sansasyonel ve kanlı eylemler düzenleyen yasadışı silahlı örgüt.

KANLI TERÖR EYLEMLERİNDE NEDEN KADINLAR KULLANILIYOR?

Son zamanlarda kanlı bombalı saldırılarda kadın teröristlerin faaliyet göstrermesi dikkat çekti. Ankara Kızılay Meydanı'nda yaklaşık 2 ay önce otomobilin içinde kendini patlatan kadın eylemci 37 kişinin ölümüne neden olmuştu. Son olarak Bursa Ulucami saldırısını gerçekleştiren eylemcinin kadın olması dikkat çekti.

Eylemlerde kadınların kullanılması, hazırlık aşamasında dikkat çekmemeleri, erkeklere göre eylemden sonra daha çok medya ilgisi çekmesi, çatışmaların zararlarından kadınların daha fazla etkilenmesi kadın eylemci bulmanın kolay olması gibi etkenler bulunmaktadır.
Son Güncelleme: 01.05.2016 23:35
Anahtar Kelimeler:
TAK Bombalı Saldırı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.