Çığ düştü 11 saat mahsur kaldılar

VAN- Bahçesaray karayoluna dün düşen çığ nedeniyle onlarca araç ve içindeki yolcular 11 saat süreyle mahsur kaldı. Bazıları tehlikelere aldırış etmeden çığ kütlesinin üzerinden karşı tarafa yürüyerek geçip, araçlarla yoluna devam...

10 Nisan 2015 Cuma 11:10
Çığ düştü 11 saat mahsur kaldılar






VAN- Bahçesaray karayoluna dün düşen çığ nedeniyle onlarca araç ve içindeki yolcular 11 saat süreyle mahsur kaldı. Bazıları tehlikelere aldırış etmeden çığ kütlesinin üzerinden karşı tarafa yürüyerek geçip, araçlarla yoluna devam ederken, gecenin geç saatlerine kadar bekleyenlerr ise küreklerle ekiplere yardım etmeye çalıştı.
Yolunun sık sık kardan kapanmasıyla gündeme gelen Van'ın Bahçesaray İlçesi'nin yolu bu kez dün saat 13.00'de düşen çığ nedeniyle saatlerce kapalı kaldı. Van- Bahçesaray karayolunun 50'nci kilometresindeki virajlar mevkiine düşen çığ, yolun yaklaşık 50 metrelik kısımını kapattı. Tonlarca kar kütlesi Van'dan Bahçesaray'a, Bahçesaray'dan Van'a giden onlarca araç ve içersindeki yolcuları mahsur bıraktı. Vatandaşların da desteğiyle kar kütleleri, ancak gece saat 24.00 sıralarında tam olarak temizlenebildi. Bu süre içerisinde bölgede bekleyen yaklaşık 100 kişi, büyük sıkıntılar yaşadı.
KAR KÜTLELERİNİN ÜZERİNDEN GEÇTİLER
Saatlerce çığın olduğu bölgede bekleyen vatandaşlar, Karayolları ekiplerinin geç gelmesi nedeniyle kendilerince çareler üretti. Aşırı soğuk ve yağışa rağmen, Van'dan Bahçesaray yönüne giden araçlarda bulunan kimi vatandaşlar, çığın üzerinden karşıya geçerek Bahçesaray'dan gelen araçlara binip ilçeye giderken, Bahçesaray'dan gelen vatandaşlar da aynı yöntemle Van'a gitti. Daha sonra çığın olduğu bölgeye gelen Karayollarına ait bir iş makinesi arızalanınca, başka bir iş makinesi devreye girdi. Bölgede bekleyen vatandaşlar da küreklerle çalışmalara destek verdi. Yaklaşık 11 saat sonra yol trafiğe açıldı.

  FOTOĞRAFLI  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.