Dağlıca için ölüm sessizliği: Kimlikler hala açıklanmadı

Dağlıca'da şehit düşen askerlerin kimlikleri olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen açıklanmadı. Terörle mücadelenin en zorlu yıllarında bile bu kadar uzun süre kamuoyu bilgisiz bırakılmadı:::

07 Eylül 2015 Pazartesi 14:27
Dağlıca için ölüm sessizliği: Kimlikler hala açıklanmadı






Dağlıca için ölüm sessizliği: Kimlikler hala açıklanmadı


Dağlıca şehitler, Dağlıca son durum, Son dakika Dağlıca, Son dakika Hakkari, Son Dakika Hakkari Dağlıca, Dağlıca'da kahpe pusu,
Dağlıca Askeri Üs bölgesi yolunda kurulan kalleş tuzak konusunda aradan geçen 20 saatin üstünden resmi bir açıklama yapılmaması tartışmalara neden oldu. Terörle mücadele tarihinde ilk kez, kanlı bir eylem sonrası askeri ve sivil yetkililer vatandaşa doğru bilgi vermekte bu kadar gecikti. Yıllardır terörle ilgili çalışmalarda vatandaşı dakikası dakikasına bilgilendiren Genelkurmay Başkanlığı sitesi ise Dağlıca'yı merak eden binlerce vatandaşın akınına uğradı. Ancak gece saat 02.00'da yapılan açıklamanın dışında henüz yeni bir bilgi yok. Bilinen tek gerçek, şehit düşenler arasında Tabur Komuta Yarbay İlker Çelikcan'ın da bulundu. Bu konuda ne aileden, ne de TSK'dan henüz bir yalanlama gelmedi.

VATANDAŞI PKK'NIN AJANSINA MAHKUM ETTİLER

Terör örgütü saldırısının ardından PKK'ya yakınlığı ile bilinen haber ajansının verdiği bilgiler sosyal medyayı karıştırdı. Dün akşama doğru Fırat Haber Ajansı PKK saldırısında 15 askerin öldüğünü geçerken bugün bu sayıyı 31'e çıkardı. ANF Türkçe'de çatışma ile ilgili bilgiler de yer aldı. Saldırı sırasında vurulan iki tank, iki zırhlı araç iki adet de akrep tipi aracın imha ettiği iddiası ANF Türkçe sayfasında yer aldı..

6 KOLDAN SALDIRI DÜZENLENMİŞ

Terör örgütü PKK'nın haber ajansı, pusuya düşürülen askeri konvoya 6 koldan saldırı düzenlendiğini iddia ederken, kötü hava koşullarına rağmen bu kadar kalabalık bir grubun istihbarat bilgisinin olmaması gözlerin MİT'e çevrilmesine neden oldu. 16 saat süren çatışma süresince, üs bölgesiyle zaman zaman telsiz iletişiminin kesildiği iddiaları ise henüz netlik kazanmadı.

YARBAY ÇELİKCAN ŞEHİT

Dün akşam hain PKK terör örgütünün düzenlediği saldırı sonrası şehit haberleri ülkeyi yasa boğarken şehit isimleri ve kimlik bilgileri henüz açıklanmazken ilk şehidin kimlik bilgileri belli oldu. İlk açıklanan şehidin Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan'ın olduğu bildirildi.
Hakkari Dağlıca’daki hain saldırıda şehit düşen Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan’ın şehit haberi Bursa’ya ateş düşürdü.
Dün akşamki saldırıda şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan’ın Erzurum’un Olur İlçesi’ne bağlıKöprübaşı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ailesinin ise Bursa’da oturduğu öğrenildi.

Yarbay İlker Çelikcan Kimdir ?

Twitter'de atılan tweetlere göre Hakkari Dağlıca'da yapılan saldırıda Şehit Olan Dağlıca Tabur Komutanı'nın ismi İlker Çelikcan. Genelkurmay Başkanlığı tarafından bu bilgi henüz net olarak onaylanmadı fakat twitter'de birçok kullanıcı bu konu hakkında bir sürü tweet attı.
Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, Dağlıca Tabur Komutanıydı. Evli ve 2 Çocuk babası olduğu belirtiliyor.




Son Güncelleme: 07.09.2015 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.