Dağlıca saldırısı lanetleniyor: Manisa'da protesto

Terör örgütü tarafından Dağlıca'da düzenlenen kalleş saldırı sonrası çok sayıda şehir merkezinde gece yarısı protesto gösterileri düzenlendi. Manisa'da bir grup vatandaş oturma eylemi yaptı

07 Eylül 2015 Pazartesi 02:54
Dağlıca saldırısı lanetleniyor: Manisa'da protesto






Dağlıca saldırısı lanetleniyor: Manisa'da protesto

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK terör örgütünün yola döşediği tuzakların patlamasının ardından yaşanan çatışmada çok sayıda askerin yaralanması ve şehit olmasını, CHP Manisa İl Gençlik Kolları oturma eylemi yaparak kınadı.

Hakkari'de yaşanan terör saldırısında çok sayıda askerin şehit ve yaralı olmasına tepki göstermek amacıyla CHP Manisa İl Gençlik Kolları Şehzadeler İlçesi Manolya Meydanı'nda oturma eylemi yaptı. Eyleme Manisa Baro Başkanı Av. Ali Arslan, Eğitim-İş Manisa Şubesi, ADD Manisa Şubesi üyeleri olmak üzere yaklaşık 50 kişi katıldı. Eyleme katılanlar, "Savaşa hayır barış hemen şimdi", "Anaların gözyaşı katilleri boğacak" sloganları attı. İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ise Manolya Meydanı'na gelerek eylemi yakından takip etti. Toplanan grup adına açıklamada bulunan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka, Hakkari'de yaşanan terör olayını lanetlediklerini dile getirerek, "Bizler bu terörü bu hale tırmandıran Cumhurbaşkanı'ndan şikayetçi olarak burada gençler olarak oturma eylemi düzenliyoruz. Bazen en büyük direniş susmak, dinlemektir. Bazen en büyük direniş oturmaktır. Bizim sessiz çığlımızın tüm Türkiye'ye yayılacağını unut ediyoruz" dedi. 

Eyleme destek veren Manisa Baro Başkanı Av. Ali Arslan, terör olaylarını lanetlediklerinin altını çizerek, "Son 2 ay içinde terör yoğunlaşarak ülkemizde devam ediyor. Terörün her şeklini lanetliyoruz. Bir can alındığı zaman bunun hiçbir gerekçesi olamaz. Hiçbir gerekçe ile insanlar öldürülemez. Hayatına dokunulamaz. Bu anlamda PKK'nın son zamanlarda Türkiye'de girişmiş olduğu bu tür terör olaylarını lanetliyoruz. Bunları kınıyoruz" dedi. 

"HDP'YE SORUNLAR ÇÖZÜLSÜN DİYE OY VERİLDİ"

Baro Başkanı Av. Arslan, Türkiye'de terör olaylarını durması ve Kürt sorunun çözümü noktasında Türk halkının HDP'ye oy verdiğini belirterek, "Türk halkı son seçimlerde HDP'ye İzmir dahil olmak üzere milletvekili verdi. Türk halkı bu sorunun demokrasi çerçevesinde çözülmesini arzu ediyor ve istiyor. Kürt kökenli vatandaşımızın yanı sıra, 100 binlerce Türk kökenli vatandaşımız HDP'ye oy verdi. Bunun içinde CHP, AK Parti'ye ve MHP'ye oy verenlerde vardı. Neden oy verdi. Barajı aşması ve yaşanan sorunların demokrasi çerçevesinde çözülmesi amacıyla oy verdi. Ama bugünkü geldiğimiz noktada farklı bir sürecin işlediğini görüyoruz" dedi.
Siyasi partileri teröre karşı net bir tavır izlemeye davet eden Baro Başkanı Av. Arslan, "Bu anlamda tüm siyasi partiler öncelikle HDP teröre karşı net bir şekilde tavrını açılmalı, meydanlara sivil vatandaşlarla birlikte kol kola bu terörü lanetleme mitinglerine katılmalıdır. Tepki göstermesi gerekiyor. Türkiye'de bu kan durmalıdır" dedi. Yaklaşık 2 saat oturma eylemi yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.