Dağlıca'da son durum: Kimse bilmiyor!

Terör örgütü PKK tam 24 saat önce kurduğu kalleş tuzağı infilak ettirdi. Bölgeyi iyi bilen ve askeri kaynaklara yakın uzmanların 400 değil en az 700 - 800 kiloluk C-4 patlatıldı.

07 Eylül 2015 Pazartesi 15:32
Dağlıca'da son durum: Kimse bilmiyor!






Dağlıca'da son durum: Kimse bilmiyor!

Terör örgütü PKK tam 24 saat önce kurduğu kalleş tuzağı infilak ettirdi. Bölgeyi iyi bilen ve askeri kaynaklara yakın uzmanların 400 değil en az 700 - 800 kiloluk C-4 patlatıldı.

Dağlıca şehitler, Dağlıca son durum, Son dakika Dağlıca, Son dakika Hakkari, Son Dakika Hakkari Dağlıca, ANF Türkçe Dağlıca


Dağlıca'da yüreğimizi yakan kalleş saldırının üzerinden 24 saat geçti. Bölgeden hiç kimse net bilgi alamıyor. Ne şehit sayısı, ne yaralı ne zaiyat konusunda hiç kimsenin net bilgisi yok. Nedenini bölgenin coğrafi yapisini çok iyi bilen askeri uzmanlar açıkıyor. Son iki gündür Dağlıca Üs Bölgesi'ne giden vadi yoğun sis altında, çatışma bölgesine ulaşmaya çalışan askeri birlikler iddiaya göre milil milim ilerliyor. OdaTv.Com'da yer alan analize göre Devlet resmi açıklama yapamıyor, çünkü henüz olay yerine ulaşılamadı. Örgüte yakınlığı ile bilinen ANF Türkçe'de yer alan bilgiler ise abartılı. Kesin bilgi ne PKK'nın elinde ne de devlet kuruluşlarının elinde yok..

BÖLGEDEN GELEN BİLGİLER

Bölgedeki askeri kaynaklardan gelen bilgiler şöyle:

*Bölgeye ulaşılamıyor, çünkü yoğun sis var ve askerler önünü 1 metre bile göremiyor, helikopterler inemiyor. Teröristlerin hava durumunu takip edip, özellikle böyle bir günü seçtiği anlaşılıyor.

*Havadaki sise ilave yollar mayın dolu. Uyuyan mayınların üstü asfaltla örtüldüğü için cihazlar tespit yapmakta zorlanıyor.

*O yüzden de olay yerine gönderilen askerler tabiri caizse milim milim ilerliyor. Yeni şehitler verilmemesi için azami gayret gösteriliyor.

Tahmini bilgiler şimdilik şunlar:

*Teröristler söylendiği gibi 400 kg. değil, 700-800 kg. patlayıcı ile saldırdı.

*Her bir zırhlı araçta 8 asker vardı. Biri infilak etti, diğeri uçurumdan yuvarlandı. En iyimser tahminle 16 şehidimiz var.

*Hastaneye kaldırılan yaralılar ise olaydan sonra bölgeye doğru harekete geçen araca açılan ateşle yaralananlar.

*Dağlıca Karakolu'nda saldırı yapıldığı iddiaları doğru değil.

*Özetle şu an itibarıyla ne Cumhurbaşkanı, ne Başbakan, ne de Genelkurmay Başkanlığı şehit ve yaralı sayısını bilmiyor.

*Olay yerine intikal edip, kesin sonuç alınmadan da herhangi bir açıklama yapılması düşünülmüyor.
Son Güncelleme: 07.09.2015 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.