Dağlıca'da son durum; Yaralı 6 asker hastaneye getirildi

Dağlıca üs bölgesinde yaralanan askerlerin 6'sı hastaneye getirildil. Şehit sayısı hakkında bilgi yok. Bazı kaynaklar 19 askerin şehit düştüğünü duyurdu. Yağmur yüzünden helikopterler görev yapamıyor..

07 Eylül 2015 Pazartesi 01:49
Dağlıca'da son durum; Yaralı 6 asker hastaneye getirildi






Dağlıca'da son durum; Yaralı 6 asker hastaneye getirildi

Son dakika Dağlıca, Son dakika Hakkari, Son Dakika Hakkari Dağlıca, Dağlıca'da kahpe pusu, Dağlıca Askeri Üs Bölgesi çevresinde çatışmaların 3 gündür devam ettiği ortaya çıktı. Bugün tuzaklı bölgede yaralanan 6 asker az önce Yüksekova'ya getirildi.

ÇATIŞMA 3 GÜNDÜR SÜRÜYOR

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki askeri aracın konvoyun geçişi sırasında patlama yaralanan 6 asker tedavi altına alındı.
Dağlıca'da 3 günden bu yana devam eden çatışma bölgesine giden Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar'ın (TTZA) geçişi sırasında PKK’lılar tarafından yol güzergahında döşedikleri mayınları uzaktan kumanda ile patlatmışlardı. Patlama sonrası PKK’lılar tarafından konvoya değişik bölgelerden ateş açmaya başladı. Askerlerin anında karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada yaralanan G.Ö., C.A., İ.H.Ö., Ö.İ., A.Ş.K. ve M.İ. isimli askerler, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Yaralı askerlerin durumlarının iyi olduğu, bölgede ise çatışmanın devam ettiği belirtildi

100 METRE ARALIKLA BOMBALI TUZAK

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Yeşiltaş Karakolu'na bağlı birlikler karakol istikametinde ilerlediği sırada, PKK'lıların 100 metre aralarla döşediği mayınları Yeşiltaş Köyü yakınlarında uzaktan kumanda ile infilak patlatması sonucu şehit ve yaralıların olduğu saldırıda can kaybı konusunda henüz net bilgi yok. Bölgeye yakın kaynaklar en az 19 askerin şehit düştüğü konusunda bilgi veriyor.

YAĞMUR YÜZÜNDEN HELİKOPTERLER KALKAMADI

Yaralanan 6 asker zırhlı araçlarla Yüksekova Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. Şiddetli yağmur nedeniyle helikopter kalkamadığı için yaralıların burada tedavi edildiği belirtildi.
Şehit ve yaralı haberlerinin gelmesi ile birlikte Hakkari’de de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Her ihtimale karşı hastane önünde yoğun güvenlik önlemleri alınarak çok sayıda ambulans ise hazırda bekletildi.
Son Güncelleme: 07.09.2015 01:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.