Definecilerin ikiye yardığı tepeden anıt mezar çıktı

Kayseri Sarıoğlan'da define olduğuna dair yıllardır kulaktan kulağa dolaşan efsane, bir höyüğün sonunu getirdi. Örtülü yakınlarındaki tepeyi dozer ve kepçelerle ikiye yaran defineciler anıt mezarı talan etti.

01 Mart 2019 Cuma 19:19
Definecilerin ikiye yardığı tepeden anıt mezar çıktı






Definecilerin ikiye yardığı tepeden anıt mezar çıktı

Eskiden kazma kürek, en fazla dinamit ve beton deliciler bulunan defineciler, artık kepçe ve dozerler, en son model dedektörlerle, yurdun dört bir yanını delik deşik ediyor. Tarihi höyükler, mezarlıklar, kümbetler, korumasız kervansaraylar magandaların ve define avcılarının saldırılarına maruz kalıyor. Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Palas Mahallesi'nde hazine arayan definecilerin greyder ile ikiye böldüğü tepeden anıt mezar çıktı. 


Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Palas Mahallesi Örtülü mevkiinde bulunan tepenin kazılarak ikiye bölündüğünü gören vatandaşlar, yetkililere haber verdi. İhbar sonrasında olay yerinde jandarma ekipleri önlem alırken, tepenin iş makinesiyle kazıldığını belirledi. Ekipler daha sonra kazı yapılan yerle ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Müze Müdürlüğünü bilgilendirdi.

SİT ALANI İLAN EDİLECEK

Definecilerin ikiye böldüğü tepe mahallenin farklı yerlerinden görülürken, Müze Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı incelemede ortaya çıkan yapının Roma Dönemi'ne ait anıt mezar olduğu belirlendi. Anıt mezarın bulunduğu bölge SİT alanı ilan edilecek ve kazı Müze Müdürlüğü yetkilileri tarafından sürdürülecek. Jandarma ekipleri, iş makinesiyle tepeyi talan eden definecilerin bulunması için çalışma başlattı. 

Anahtar Kelimeler:
DefineDefineciler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.