Dilan Polat - Engin Polat'ın itirafçı muhasebecisine jet nakil

Suç Örgütü kurmak ve bu örgüt aracılığıyla kara para aklama suçlarından önce gözaltına alınan sonra da tutuklanan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın tutuklu mali müşaviri itirafçı olunca başka cezaevine nakledildi

17 Kasım 2023 Cuma 20:23
Dilan Polat - Engin Polat'ın itirafçı muhasebecisine jet nakil






Dilan Polat - Engin Polat'ın itirafçı muhasebecisine jet nakil

Türkiye'yi sarsan kara para aklama suçlamasıyla yürütülen operasyonlar sonucu gözaltına alınan ardından da tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin tutuklu mali müşaviri Ahmet Gün, etkin pişmanlıktan faydalanmak için yaptığı başvurunun ardından konulduğu cezaevinden alınarak Marmara Cezaevi’nden Tekirdağ Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledildi.


Dilan Polat, Engin Polat, Sıla Doğu'nun da aralarında olduğu 14 şüpheli, 5 Kasım günü "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "vergi usul kanununa muhalefet", "mal varlığı değerlerinin meşru kaynağını gizlemek", "Spor müsabakalarına dayalı sabit ihtimalli veya müşterek bahis ya da şans oyunlarıyla bağlantılı olarak para nakline aracılık etme" suçlarından tutuklanmıştı.

Tutuklanan isimlerden biri de Polat çiftinin şirketlerinin mali müşavirliğini yapan Ahmet Gün olmuştu.

Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ahmet Gün bugün, Engin Polat'ın kardeşi Can Polat, amcası Halit Polat, dayısı Metin Yılmaz, Dilan Polat'ın erkek kardeşi Can Doğu’nun da dün nakledildiği Tekirdağ Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildi.

İTİRAFÇI OLMUŞTU

Polat çiftinin hem muhasebe işlerine bakıp avukatlığını yapan ve 5 Kasım'da tutuklanarak cezaevine gönderilen Ahmet Gün, etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyerek savcıya ifade vermişti. Gün, ifadesinde sahte fatura işlemlerinin detaylarını anlatmıştı.

Son Güncelleme: 17.11.2023 21:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.