Dilencinin üstünden 32 bankadan hesap cüzdanı çıktı

Dilenci değil sanki holding. Tam 32 banka şubesinden ayrı ayrı oluşturulmuş hesap numaraları çıkan dilencinin 309 bin liraya bulan nakit parası görenlere "Yok artık" dedirtiyor,

06 Ekim 2017 Cuma 22:12
Dilencinin üstünden 32 bankadan hesap cüzdanı çıktı






Dilencinin üstünden 32 bankadan hesap cüzdanı çıktı

Yollarda, cadde ve çarşılarda sık sık karşılaştığımız dilencilerin banka hesapları, şirket hesaplarından daha canlı. Üstelik sürekli artırıyorlar. Ne vergileri var, ne amortistan giderleri. 
Adana'da vatandaşların duygularını sömüren dilencilere yönelik uygulama yapan Büyükşehir Belediyesi zabıta timlerinin yakaladığı bir dilencinin üzerinden 85 lira nakit para çıkarken, bu kişinin 32 farklı banka hesabında yaklaşık 309 bin lira olduğu belirlendi. 

ENGELLİ KIZIYLA BİRLİKTE DİLENİYORDU

Habertürk Haber Merkezi'nden Beycan Üçkardeş'in aktardığı bilgilere göre, ana cadde ve bulvarlarda, trafik ışıklarında ve cami önlerinde dilencilere yönelik operasyonlarını sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri, cuma namazı nedeniyle camilerde yoğunlaştı. Merkez Seyhan İlçesi Kocavezir Mahallesi'ndeki Hal Vezir Camii çevresinde denetim yapan zabıta timleri, zihinsel engelli kızı N.K. (39) ile birlikte dilenen A.K.'yı (63) yakaladı. Zabıtalar, A.K.'nın üst aramasında 85 lira nakit para ile 32 adet banka hesap cüzdanı ele geçirdi. Dilenci A.K.'nın banka hesaplarında yapılan incelemede yaklaşık 309 bin lira parasının olduğu belirlendi.

HAKLARINDA İŞLEM YAPILDI

Kabahatler Kanunu'na göre dilencilik yapan kişilere 50'şer lira para cezası kesen zabıtalar, tutanak düzenleyerek ele geçirilen paraya el koydu. Dilenciler, yapılan işlemlerin ardından, polis ekiplerine teslim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.