• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GÜVENLİK
  3. Diyanet, Atatürk düşmanlarını buluşturdu
GÜVENLİK
Yayınlanma: 30 Temmuz 2023 - 11:13

Diyanet, Atatürk düşmanlarını buluşturdu

Açıktan hilafet çağrısı yapan devletin kadrolu imamı Atatürk düşmanı Halil Konakçı, Mustafa Demirkan, eski milletvekili Şevki Yılmaz Diyanet'in  hafızlık icazet töreninde buluştu.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Diyanet, Atatürk düşmanlarını buluşturdu

Diyanet, Atatürk düşmanlarını buluşturdu


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı, Atatürk düşmanlarını buluşturan etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, konuşmalarında Atatürk’ü hedef alan Mustafa Demirkan, Atatürk’e hakaret eden eski milletvekili Şevki Yılmaz ve hilafet savunucusu imam Halil Konakcı ile hafızlık icazet törenine katıldı. Erbaş, Kuran’ın seçmeli ders olarak tercih edilmemesinden okul müdürlerini sorumlu tuttu.


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan reisül kurra Mustafa Demirkan, hilafet çağrısı başta olmak üzere tepki çeken açıklamalara imza atan imam Halil Konakcı ve Atatürk’e hakaret eden eski milletvekili Şevki Yılmaz ile birlikte hafızlık icazet törenine katıldı.  


Kocaeli’de, dün, Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu ve Gölcük Eyüp Sultan yatılı Kuran kursunda hafızlığını tamamlayanlar için Hacı Fatma Kahraman Camisi’nde tören düzenlendi. Töreni düzenleyenler arasında TBMM’ye, Atatürk’e, Türk askerine hakaretlerde bulunan, laikliği hedef alarak Hizbullah’ı savunan eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz’ın onursal başkanlığını yaptığı Manevi İktisadi Kalkınma Vakfı da yer aldı. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, kendisine para gönderdiğini iddia ettiği Yılmaz’ın, ayrıca Erbaş ile yakın olduğu biliniyor. Töreni ise Mayıs 2021’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da katılımıyla Ayasofya’da düzenlenen bir icazet töreninde Atatürk’ü hedef alan reisül kurra Demirkan yönetti. 


Törene katılanlar arasında hilafet çağrısı ve çeşitli açıklamalarıyla tepki çeken imam Konakcı, Şevki Yılmaz’ın oğlu AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, vali Seddar Yavuz, büyükşehir belediye başkanı Tahir Büyükakın ve il milli eğitim müdürü Ömer Akmanşen ile Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu da yer aldı.

‘ÖĞRENCİLERİ DİN DERSİNE YÖNLENDİRİN’

Törende konuşan Erbaş, nüfusa oranla hafız sayısının az olduğunu savunurken öğrencilerin seçmeli dini derslere yönlendirilmesi çağrısı yaptı. Erbaş, “Allah’ın kitabını öğrencilerinize öğrenmeleri için teşvik edin. Siz de bundan sevap alacaksınız. Bazı okullarda yüzde 10’larda, yüzde 20’lerde öğrenci seçiyor. Bu o okul müdürü için gerçekten üzülecek bir hadise” dedi. Erbaş, din kültürü ve ahlak bilgisi dersine de işaret ederek “9 yılda imamlık yapacak derecede bir gencin bilgiler alabilmesi mümkün” ifadelerini kullandı. 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı
İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı
17 yaşındaki genci ezen Zehra Kınık'a 4 yıl hapis
17 yaşındaki genci ezen Zehra Kınık'a 4 yıl hapis
Görünmez zorbalık ve duygusal maniplasyona dikkat
Görünmez zorbalık ve duygusal maniplasyona dikkat
Ankara'yı karıştıran kuyumcu | 100 milyon lira ile kayıp
Ankara'yı karıştıran kuyumcu | 100 milyon lira ile kayıp
Son Haberler
Nazarıyla ünlü 3 burç: Bakışlarıyla yakıyorlar!
Nazarıyla ünlü 3 burç: Bakışlarıyla yakıyorlar!
Fenerbahçe’den savunmaya gençlik aşısı: Yeni sol bek belli oldu! Archie Brown ile anlaşma tamam, İstanbul’a geliyor
Fenerbahçe’den savunmaya gençlik aşısı: Yeni sol bek belli oldu!...
Devletten büyük destek: Kira öder gibi ev! Dar gelirliye devlet desteğiyle 6.470 TL taksitle ev fırsatı
Devletten büyük destek: Kira öder gibi ev! Dar gelirliye devlet desteğiyle...
Galatasaray’dan dev kaleci bombası: Kaleye yıldız iniyor! 25 milyon euroluk dev transferde mutlu son
Galatasaray’dan dev kaleci bombası: Kaleye yıldız iniyor! 25 milyon...
Dikkat testine meydan oku: Gizli hata seni bekliyor! 5 saniyede fark edenler dahiler kulübünde
Dikkat testine meydan oku: Gizli hata seni bekliyor! 5 saniyede fark edenler...
Palandöken | Esnafın cep telefonu POS cihazına dönecek
Palandöken | Esnafın cep telefonu POS cihazına dönecek

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.