Diyarbakır şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde PKK'lılarla güvenlik görevlileri arasında çıkan çatışmalarda şehit olanYüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, Uzman Çavuş Osman Ateş, Özel Harekar Komiseri Zekeriya Bilgen ile Özel harekat polisi Bora Tayfur için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi.

28 Ocak 2016 Perşembe 16:00
Diyarbakır şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı






 

Diyarbakır şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

   Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde PKK'lılarla güvenlik görevlileri arasında çıkan çatışmalarda şehit olanYüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, Uzman Çavuş Osman Ateş, Özel Harekar Komiseri Zekeriya Bilgen ile Özel harekat polisi Bora Tayfur için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Şırnak'ın Cizre, Silopi ile Diyarbakır'ın Sur ilçeleri'nde PKK'ya yönelik operasyonlara komuta eden 2'inci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan ile şehitleri yakınları ile asker ve polis personelleri katıldı.

   Şehit olan Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, Uzman Çavuş Osman Ateş, Özel Harekar Komiseri Zekeriya Bilgen ile Özel harekat polisi Bora Tayfur'un yakınları tören alanına göçlükle getirildi. Saldırıda birlikte şehit olan 3 asker ile 2 polisin yakınları sık sık fenalaşırken, kadın asker ve polisler, şehit yakınlarını teselli etti. Zaman zaman sağlık ekiplerinin müdahale etmek zorunda kaldığı şehit yakınlarına protokol üyeleri taziyelerini iletti.

2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, şehit yakınlarına taziye dileklerinde bulunurken, şehit yakınları da komutana sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndan geçici görevle Diyarbakır'ın Sur ilçesi'ne gönderilen şehitlerden Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, Uzman Çavuş Osman Ateş ile Diyarbakır Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Zekariya Bilgen ile Özel Harekat Polisi Bora Tayfur'un cenazeleri askerler tarafından ambulanstan alınarak katafalka bırakıldı. Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından konuşan Yarbay Hakan Dönbaz, "Ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla hendek kazıp barikat kurarak personelimize kahpe ve sinsice saldırarak vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak araç yakıp, yol kesip, seyahat özgürlüğüne engelleyerek masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş. Ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir. Hukuku, insan temel ve hak özgürlüklerini eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir. Bizler bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize daha azman bir inanç azim ve kararlılıkla devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından şehitler için dualara edilirken yakınları ve silah arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Katafalktaki cenazelere koşan şehitlerin aileleri sinir krizleri geçirerek tabutlara sarılarak bir süre ağlayarak feryat etti. Şehitlerin tabutlarını, fotoğraflarını öpen yakınları daha sonra tabut başlarından güçlükle alınabildi. Şehitler askerlerin omzunda ambulanslara konularak memleketlerine uğurlandı.

Son Güncelleme: 28.01.2016 16:04
Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırşehitSur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.