Diyarbakır'da PKK'nın Hain Planı Son Anda Engellendi

Diyarbakır Yenişehir ilçesindeki bir ilk okula teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı bomba son anda fark edilerek etkisiz hale getirildi.

30 Eylül 2015 Çarşamba 14:19
Diyarbakır'da PKK'nın Hain Planı Son Anda Engellendi






Diyarbakır'da PKK'nın Hain Planı Son Anda Engellendi

Diyarbakır Yenişehir ilçesindeki bir  ilk okula teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı bomba son anda fark edilerek etkisiz hale getirildi.

Pkk, tuzak, okul bahçesi, hedef, ilkokul, öğrenci, el yapımı bomba
Okuldaki öğrencilerin tahliye edilmesinin ardından patlayıcı bomba uzmanları tarafından fünye ile imha edildi. Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Semti'nde yaklaşık 1500 öğrencisi bulunan 100'üncü Yıl İlkokulu kütüphanesi penceresine iç tarafından bırakıldığı görülen şüpheli bir paketi farkeden öğretmenler, durumu okul idaresine bildirdi. Okul idaresinin de haber verdiği polisler, kısa süre içerisinde okul bahçesine geldi. 

Okuldaki öğrenci ve öğretmenleri tahliye eden polisin yaptığı kısa incelemeden sonra şüpheli paketin, el yapımı patlayıcı olduğu tespit edildi. Okula bomba konulduğunu öğrenen veliler panik içinde okula koşup, çocuklarını alıp götürdü. Okul yönetimi bugün okulda eğitim ve öğretime ara verirken, tüm öğrenciler evlerine gönderildi.

Bardak içine yerleştirilen ve çiviler ile metal parçalarıyla desteklenen el yapımı patlayıcı, bomba imha uzmanı ekipler tarafından kontrollü bir şekilde, fünye ile imha edildi. Bombanın imha edilmesinin ardından, güvenlik güçleri bölgedeki MOBESE ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bomba koyan PKK'lıların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı.
Son Güncelleme: 30.09.2015 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.