Diyarbakır'da son durum: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Sur ilçesinde roketli saldırıda 2 polis memurunun şehit edilmesinin ardından Valilik sokağa çıkma yasağı ilan etti. PKK'lı teröristlere yönelik operasyon Sur ilçesinde devam ediyor.. Zaman zaman silah ve bomba sesleri geliyor

06 Eylül 2015 Pazar 10:24
Diyarbakır'da son durum: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi






Diyarbakır'da son durum: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Terör örgütü PKK Diyarbakır Sur ilçesini savaş alanına çevirdi. Sabaha karşı başlayan çatışmalar yer yer sürüyor. Sık sık silah ve bomba seslerinin yükseldiği Sur ilcesi Kurşunlu Camii çevresinde zırhlı araçlar desteğinde operasyonlar sürüyor.

İLÇE ABLUKA ALTINA ALINDI

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin açtığı hendekleri kapatmak için operasyon yapan polise roketli saldırı yapıldı. Saldırıda iki özel harekat polisi şehit olurken, 3 polis yaralandı. Sabah saatlerinde başlayan operasyona katılan ekipler, ara sokaklara kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için ilçeyi ablukaya alırken, Diyarbakır valiliği ilçede sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Hasırlı mahallesinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'lı teröristlerin kazdığı hendekleri kapatmak için çok sayıda polis bölgeye şafak operasyonu düzenledi. Operasyonda Hasırlı mahallesindeki Kurşunlu Camisi civarında bekleyen polise roketli saldırı yapılmasıyla çatışma yaşanırken, saldırıda 2 özel harekat polisi şehit oldu, 3 polis yaralandı. Şehit ve yaralı polisler bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Saldırıya uğrayan polis zırhlı aracı bölgeye gelen çekicilerle emniyet müdürlüğüne götürüldü.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

 Diyarbakır'ın Sur ilçesine sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda şehit olan polis memurlarının Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Mustafa Turanlı ve Muzaffer Can Ersoy olduğu belirlendi.
Sabahın erken saatlerinde teröristlere yönelik düzenlenen şafak operasyonunda ara sokaklarda gizlenen PKK'lı teröristlerin roketli saldırısı sonucu 2 polis memuru şehit olmuş, 3 polis memuru da yaralanmıştı. Şehit ve yaralı polis memurları hastaneye kaldırılırken, operasyonlar takviye ekiplerin katılımıyla artarak devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur ilçesinde saklanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, saldırıda şehit olan polis memurlarının Diyarbakır Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Mustafa Turanlı ve Muzaffer Can Ersoy olduğu belirtildi.

VALİLİK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN ETTİ

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde sabah düzenlenen operasyonun ardından çıkan çatışma ile birlikte sokağa çıkma yasağı ilan etti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

SİLAH VE BOMBA SESLERİ YÜKSELİYOR

Şafak operasyonunun başlatıldığı Sur ilçesinde bu saatlerde çatışmalar yoğunluk kazandı. Teröristlerin saklandığı bölgeleri ablukaya alan güvenlik kuvvetleri ile PKK'lılar arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Sur ilçesi ara sokaklarından silah ve bomba sesleri yükseliyor.
Öte yandan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne ait helikopter teröristleri havadan takibe alarak operasyona katılan ekipleri yönlendiriyor.
Son Güncelleme: 06.09.2015 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yunuskara 2015-09-06 19:18:04

idam idam idam terörizmin cezasız kaldığı siyasi destek bulduğu bir ülkede caydırıcı cezalar yok eli kanlı bebek katillerine bu ülkenin seçilmişleri onurumuz diyor şerefsizler bebek katilleri onurunuz nasıl olur?