Edirne’de kaçak ilaç baskını

EDİRNE İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri yasa dışı ilaç satışına yönelik yaptığı ihbarlar üzerine yaklaşık 50 işyerinde yapılan denetimlerde reçetesiz satılan 25 poşet ağrı kesici, antibiyotik ve ateş düşürücü...

24 Mart 2015 Salı 13:53
Edirne’de kaçak ilaç baskını






EDİRNE İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri yasa dışı ilaç satışına yönelik yaptığı ihbarlar üzerine yaklaşık 50 işyerinde yapılan denetimlerde reçetesiz satılan 25 poşet ağrı kesici, antibiyotik ve ateş düşürücü ilaç ele geçirdi. El konular ilaçların imha edileceği belirtilirken, reçetesiz ilaç satan 50 iş yeri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, market, bakkal, benzin istasyonu ve toptancılarda yasa dışı ilaç satışına yönelik 50 işyerine baskın düzenledi. İhbar üzerine işyerlerine müşteri gibi giren sağlık ekipleri, rahatsızlıklarını bahane ederek iş yeri sahiplerine veya çalışanlarına, ağrı kesici ilaç olup olmadığını sordu. Bu soruların ardından sadece eczanelerde satılması gereken ilaçların satıldığını gören ekipler iş yerlerinde reçetesiz satılan ilaçlara el koydu. Edirne’nin çeşitli semtlerinde 50 işyerinde yapılan aramalarda, reçetesiz satılan 25 poşet, ağrı kesici, antibiyotik ve ateş düşürücü ilaç ele geçirildi. Ele geçirilen ilaçlar mühürlenerek el konuldu ve işletme sahiplerine ceza uygulanması için savcılığa bildirdi.
“REÇETESİZ  SATILAN İLAÇLAR KALP KRIZİNE YOL AÇABİLİR”
Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, baskınlarda ele geçirilen ilaçları masanın üzerine koyarak yaptığı basın açıklamasında, akılcı ilaç kullanımının halkın sağlığını ve toplumun çıkarlarını gözettiğini söyledi. İlaçların hekim reçetesiyle eczacı kontrolünde verilmesi gerektiğini anlatan Kişioğlu, şöyle dedi:
"İlaçların yanlış zamanda ve yanlış dozda kullanımında yarar yerine zarar verebileceği zehir sınıfına tabi olacağı unutulmamalıdır. Mesela bazı antigribal ilaçlar kalp hızını artırır, kalpte çarpıntıya sebep olur ve uykusuzluk yapar. Bu ilaçlar bilinçsiz şekilde kullanıldığında bazı insanlarda kalp krizine dahi yol açabilmektedir. Masum olduğu düşünülen ağrı kesiciler bir mide kanamasına yol açabilir."
Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, yasa dışı ilaç satışına yönelik denetimlerin kentte devam edeceğini bildirdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.