Elazığ'da olaylar çıktı: Terör protestosuna HDP'liler müdahale etti

Hakkari ve Iğdır'da PKK'nın düzenlediği saldırıları protesto eden vatandaşlara HDP'li bir başka grubun sataşması gerginliğe neden oldu. Çıkan olaylarda 1 polis yaralandı...

08 Eylül 2015 Salı 21:45
Elazığ'da olaylar çıktı: Terör protestosuna HDP'liler müdahale etti






Elazığ'da olaylar çıktı: Terör protestosuna HDP'liler müdahale etti

ELAZIĞ'da, Hakkari ve Iğdır'da PKK'nın düzenlediği saldırılarda güvenlik görevlilerinin şehit olmasını protesto etmek için düzenlenen protesto yürüyüşünde terör olaylarına lanet yağdırıldı. Yürüyüş sonrasında HDP binasına yürümek isteyen 200 kişilik grup ile HDP'li bir grup arasında arbede yaşandı. Polis her iki grubu dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Yaşanan olaylarda bir polis müdürü hafif şekilde yaralandı.


Elazığ'da bugün saat 18.00 sıralarında PTT Meydanı'nda toplanan kalabalık gruplar ellerinde Türk bayrakları ve MHP flamalarıyla, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları eşliğinde öğretmenevine doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 500 metre mesafedeki öğretmenevine gitmek üzere yürüyüşe geçen grup içerisinde bulunan 50 kişilik bir grup, Hozat Garaj'ında bulunan HDP İl binasına doğru yöneldi. Burada önlem alan polis, gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Polis, dağılmamakta ısrar eden gruba gaz bombalarıyla müdahale ederek dağıttı. Yürüyüş sonrası öğretmenevi önünde toplanan binlerce kişi, burada İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.


Kalabalık içerisinden çıkan yaklaşık 200 kişilik başka bir grup, tekrar HDP binasına yöneldi. Burada önlem alan polis, grup üyelerine tazyikli su sıkarak, gaz bombalarıyla müdahalede bulundu. Grup üyeleri, ara sokaklardan dönerek tekrar HDP binasına gitmek isteyince, bu kez Sarı Saltuk Caddesi üzerinde bulunan HDP'li grubun taşlı saldırısına maruz kaldı.

Olaylar devam ederken, HDP'li grubun karşı gruba attığı taş ve sandalyelerden biri polis müdürünün kafasına isabet edip, hafif yaralanmasına neden oldu. Olaylar sırasında, polisin kullandığı gazdan çok sayıda gazeteci ve polisin etkilendiği görüldü. Grup HDP binasına gitme konusunda ısrar edince polis de, sık sık gaz bombası kullanmak zorunda kaldı. Grubun dağılmaması üzerine jandarma robokop ekipleri de destek amaçlı Hastane ve 2'nci Harput Caddesi'nde önlem aldı. Polis her iki grup üyelerini birbirine yaklaştırmamak için büyük çaba harcıyor.

Son Dakika Elazığ, Elazığ haberleri

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.