Eşi ve kardeşini öldüren adam zaman aşımından serbest

Konya'da eşi ve kardeşini öldüren Ali Ekmekçi, Safiye Demirci ve Şani Demirci, çıkarıldığı mahkemece 20 yıllık zaman aşımı nedeniyle adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

11 Mayıs 2016 Çarşamba 12:59
Eşi ve kardeşini öldüren adam zaman aşımından serbest






Eşi ve kardeşini öldüren adam zaman aşımından serbest

Konya Çumra'da 15 metre derinliğinde bir kuyuya atılarak öldürülen iki kişinin cesedine henüz ulaşılamadı. Konya’da 26 yıl önce 27 yaşındayken kaybolan Sami Ekmekçi’yi öz kardeşi 49 yaşındaki Ali Ekmekçi ve eşi 45 yaşındaki Safiye Demirci’nin öldürdüğünun ortaya çıkmasının ardından, cesedin atıldığı kuyuda kazı çalışmalarına yeniden başlandı. 15 metre derinliğinde olduğu tahmin edilen kuyunun iş makineleriyle 8 metrelik bölümü açıldı. Henüz Sami Ekmekçi’nin kemiklerine ulaşılamadı.

Çumra İlçesi’nde müzisyenlik yapan ve 1990 yılında 27 yaşındayken ortadan kaybolan Sami Ekmekçi’nin öldürüldüğü, Konya Emniyeti’ne 6 ay önce Avustralya’dan gelen bir elektronik ihbar sayesinde ortaya çıktı. İhbarda Sami Ekmekçi’nin eşi Safiye Demirci ile erkek kardeşi Ali Ekmekçi arasında ilişki olduğu, bu dedikoduların ardından da ortadan kaybolduğu bildirildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları araştırmanın ardından geçen Salı günü Konya’da yaşayan fırıncı, 49 yaşındaki Ali Ekmekçi, İstanbul’da bir barda çalışan 45 yaşındaki Safiye Demirci ile olayla ilişkisi olduğu öne sürülen 40 yaşındaki kardeşi Şani Demirci’yi gözaltına aldı.

İTİRAF ETTİLER

Ali Ekmekçi ifadesinde, yengesi Safiye Demirci ile ilişki yaşadığını bu nedenle de ağabeyini, yengesinin yardımıyla yatak odasında sopayla döverek öldürdükten sonra battaniyeye sardığı cesedi, Safiye Demirci'nin kardeşi Şani Demirci ile birlikte bir su kuyusuna attığını söyledi. Ali Demirci'nin gösterdiği yerde iş makinesi ile yapılan çalışmada su kuyusuna rastlanmadı. Cesedin atıldığı iddia edilen su kuyusunun bulunduğu bölgeden hızlı tren hattının geçtiğin tespit edildi. Alanda daha kapsamlı çalışma yapılması için gerekli izinler alınmak üzere kazı çalışmalarına ara verildi.

ZAMAN AŞIMINA GİRDİ

Bu arada Ali Ekmekçi, Safiye Demirci ve Şani Demirci, çıkarıldığı mahkemece 20 yıllık zaman aşımı nedeniyle adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

KAZILARA YENİDEN BAŞLANDI

Alınan izinlerin ardından Sami Ekmekçi’nin cesedinin atıldığı ileri sürülen su kuyusunda arama çalışmalarına dün yeniden başlandı. 4 iş makinesiyle cesedin atıldığı kuyunun etrafı kazıldı. 15 metre derinliğinde olduğu tahmin edilen kuyunun yaklaşık 8 metrelik bölümü açıldı. Halen devam eden çalışmalar çerçevesinde bugün kuyuya işçilerin indirilerek içindeki molozların temizleneceği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, Sami Ekmekçi'nin kemiklerinin bulunması halinde ne zaman öldürüldüğüne yönelik inceleme yapılacağı ve soruşturmanın seyrinin de ona göre belirleneceği bildirildi.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.