Fatih'te kapkaççı kadın dehşeti: Vatandaşlar yakaladı

Gözüne kestirdikleri yabancı uyruklu bir kadını bankaya kadar takip eden kapkaç çetesi, yaşlı kadının bankadan çektiği parayı alarak kaçtı. Ancak vatandaşların takibi sonucu yakalanan kapkaççı kadın parasını çaldığı yaşlıya dakikalarca yalvardı..

03 Aralık 2018 Pazartesi 11:20
Fatih'te kapkaççı kadın dehşeti: Vatandaşlar yakaladı






Fatih'te kapkaççı kadın dehşeti: Vatandaşlar yakaladı



Yabancı uyrulku bir kadının Fatih'de banka şubesinden çektiği 8 bin doları çalarak kaçan 4 kişilik kapkaç çetesi trafiğe yakalandı. Araçta bulunan 3 kişi kaçarker, yaşlı kadının parasını çalan kadın vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

İstanbul Fatih’te bankadan 8 bin dolar çeken Tunus uyruklu kadını otomobil ile takip eden biri çocuklu 4 kadın şüpheli, Tunus'lu kadının çantasını çalmaya çalıştı. 20 metre yerde sürükledikleri turistin çantasını alan zanlılar trafiğe takılınca araçtan inerek kaçmaya kalktı. Yardıma koşan vatandaşlar, yanında çocuk bulunan şüpheliyi yakaladı. Yakalanan kadın, kapkaç yaptıkları turiste kendisini affetmesi için yalvardı

İstanbul Fatih'teki Zeyrek Mahallesi'nde, geçen hafta çarşamba günü saat 13.00 sıralarında biri kadın dört kapkaççı, Tunuslu bir kadının para dolu çantasını kapkaç yapmaya kalktı. İddiaya göre Tunus uyruklu bir kadın bankaya girerek yaklaşık 8 bin dolar çekerek çantasına koydu. İşlemlerinin ardından bankadan çıkarak kızıyla beraber evine doğru giden kadını gözüne kestiren 1’i kadın 4 şüpheli otomobil ile peşine takıldı.

ÇOCUKLU KADIN KAPKAÇÇI

Edinilen bilgiler göre kadını bir süre takip eden şüpheliler sokağa geldiğinde, aracın içinden kolundaki para dolu çantayı kapkaç yaptı. Kadının yaklaşık 20 metre sürüklenmesi sonrasında şüpheliler hızla kaçarken, vatandaşlar da aracın peşinden koşmaya başladı. O esnada ise şüphelilerden 3’ü kaçtıkları otomobile ile trafiğe takılınca araçtan inerek yaya olarak kaçmaya başladı. Şüpheliler kaçarken para dolu çantayı ise çocuklu kadın şüpheliye verip izlerini kaybettirdi.

KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Kadın çantayı almasının ardından koşarak kaçmaya çalıştı ancak aracın peşinde olan vatandaşlar kadını kıskıvrak yakaladı. Hem çantayı kurtaran hem de kadını yakalayan vatandaşlar kadının yaka paça sokağa götürdü. Burada şüpheli kadın çığlık atarak vatandaşların elinden kurtulmaya çalıştığı esnada bir vatandaştan da yumruk yedi. Kendisini tutan vatandaşların ellerini öperek bırakmalarının isteyen şüpheli kadın ne yaptıysa başaramadı.

KAPKAÇ YAPTIĞI KADINA YALVARDI

Bir süre sonra vatandaşlar tarafından Tunuslu kadının yanına getirilen şüpheli kadın yüzleştirildi. Kadının ve kızının kapkaççıyı teşhis etmesine rağmen şüphelinin kabul etmemesi üzerine ortalık daha da karıştı. O esnada bir vatandaş da kapkaççıya tokat attı. Vatandaşların araya girmesiyle adam uzaklaştırılırken, kapkaççı kadın ise ağlamaya başladı. Para dolu çanta ise Tunuslu kadına teslim edildi.

AFFETMESİ İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan olay yerine polis ekipleri beklenildiği esnada şüpheli kadın, Tunuslu kadına yaklaşarak affetmesi için özür diledi. Ancak kadın tepki göstererek uzaklaşmasını istedi. O esnada bir vatandaş, kapkaççı kadına, “Onlardan uzak dur, sen onlara hayatının şokunu yaşattın. Ya kalbi varsa, ya ölseydi” diyerek adeta ders verdi. Görüntülendiği fark eden şüpheli kadın ise arkasını dönüp oğluna sarılarak kendini gizlemeye çalıştı.

KADIN GÖZALTINA ALINDI, ARAÇ ÇEKİLDİ

Öte yandan bir süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri, kadını çocuğuyla birlikte gözaltına aldı. Şikâyetçi olan Tunuslu kadın ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Yol ortasında kalan araçsa yine çekici yardımıyla emniyet otoparkına çekildi. Tüm bu yaşananlar ise kameralara saniye saniye yansıdı. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
 

Anahtar Kelimeler:
FatihKapkaç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.