Gebze P&G fabrikasına silahlı Gazze baskını

Türkiye'nin en ünlü zincir cafelerini aylardır basan, kafelerde oturanlara hakaret eden gruplara göz yumanlar, ilk kez silahlı Gazze eylemiyle sarsıldı. Saldırıyı iki kişinin düzenlediği öğrenildi.

01 Şubat 2024 Perşembe 17:58
Gebze P&G fabrikasına silahlı Gazze baskını






Gebze P&G fabrikasına silahlı Gazze baskını


Türkiye Gazze'de İsrail'in katliama varan saldırılarına bahene eden silahlı saldırganların cirit attığı ülke haline geldi. Cami'de imam bıçaklayan, cemaate saldıran meczuptan, ellerinde arapça tehvid bayrakları şeriat isteyen grupların aynı gerekçeyle yolları istila edilirken, uluslararası zincir kafeleri restoranları basanlara polis hoşgörü ile yaklaşıyor. Son olarak merkezi ABD'de bulunan bir şirketin Gebze'de bulunan binasını elinde silahla basan şahıs, duvara Filistin bayrağı asarak Gazze yazdı. 

Kocaeli Gebze'de bir fabrikayı basan saldırgan, çok sayıda çalışanı rehin aldı. Fabrikada taşeron işçi olarak çalıştığı ve bir süre önce çıkarıldığı öğrenilen şahsın İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla eylem yaptığı iddia edildi. Güvenlik önlemleri üst seviyede tutulurken fabrikada şahsın ilk fotoğrafının yanı sıra canlı yayın açıldığı ve doğum günü kutlandığı ortaya çıktı. Saldırganlardan birinin alçı, boya, sıva ve bina dekorasyonu işleri yapan İbrahim Y. olduğu öğrenildi.


Gazze bahanesiyle günlerdir büyük şehirlerde şeriat ve hilafet çağrısı yapan grupların kışkırtması silahlı baskına dönüştü. Adım adım gelen süreç bugün Kocaeli Gebze ilçesinde bulunan P&G fabrikasında yaşanırken polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Gebze'de P&G fabrikasında rehine krizi sürerken İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla eylem yaptığı iddia edilen şahsın fotoğrafı ortaya çıktı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde İhsan Dede Caddesi’nde Procter & Gamble (P&G) isimli uluslararası fabrikada işçiler, henüz kimliği tespit edilemeyen bir şüpheli tarafından rehin alındı.

Çitlerden atlayarak fabrikaya girdiği iddia edilen şüpheli, üstünde bomba olduğunu da öne sürdü.

CADDE TRAFİĞE KAPATILDI

Rehine ihbarı üzerine olay yerine aralarında özel harekatçıların da yer aldığı çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Caddeyi trafiğe kapatan ekipler, güvenlik önlemi aldı.

Şüphelinin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla böyle bir eylem yaptığı iddia edildi.


Öte yandan şüphelinin fotoğrafı da ortaya çıktı. Elinde tabanca bulunan şüphelinin "Kapılarak açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm" yazısı önünde poz verdiği görülüyor. 

Şahsı ikna çalışmaları sürerken Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bölgeye geldi.

2 KİŞİ OLDUĞU BELİRLENDİ

Kocaeli Gebze'de fabrikada işçilerin silah ve üzerinde bomba düzeneğini andıran düzeneklerle rehin alındığı olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

2 kişi oldukları öğrenilen saldırganların temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren fabrikada 6'sı erkek 1'i kadın olmak üzere toplamda 7 kişiyi rehin aldığı belirtildi.

Rehin alınanların 3'ünün şirketin muhasebecisi, 1 kişinin ise proje sorumlusu, diğer 3'ünün ise fabrika personeli olduğu öne sürüldü.

REHİNE KRİZİNDE DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Kocaeli'nin Gebze'de ilçesinde ABD’li firma P&G’nin fabrikasında 7 kişinin silah ve üzerinde bomba düzeneğini andıran düzeneklerle 2 kişi tarafından rehin alındığı olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Rehin alınan kişilerden birinin doğum günü olması sebebiyle daha önceden hazırlık yapan iş arkadaşları, saldırganlardan doğum günü kutlamak için izin istedi.

Son Güncelleme: 01.02.2024 21:52
Anahtar Kelimeler:
GebzeGebze P&G
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.