Gebze’de HDP Binasına girmek isteyen grep ile polis arasında gerginlik

HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması nedeniyle Gebze'de düzenlenen protestoda HDP Binasına saldırmak isteyen eylemcilerle polis arasında olay çıktı. Yaralanan 1 keşi hastaneye kaldırıldı. Gebze'de...

08 Eylül 2015 Salı 01:09
Gebze’de HDP Binasına girmek isteyen grep ile polis arasında gerginlik






HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması nedeniyle Gebze'de düzenlenen protestoda HDP Binasına saldırmak isteyen eylemcilerle polis arasında olay çıktı. Yaralanan 1 keşi hastaneye kaldırıldı.
Gebze'de saat 20.30 sıralarında CHP tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. Burada bazı kişilerin konuşmacılara pet şişe atmasıyla gerginlik yaşandı. Daha sonra yaklaşık 300 kişiden oluşan grup, Gebze Kent Meydanı'na kadar yürüyüp buradan HDP Gebze ilçe binasını basmak istedi. HDP binasının girişinde Çevik Kuvvet ekipleri ile grup üyeleri karşı karşıya geldi. Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruba biber gazı ile müdahale etti. Gerginlik devam ederken HDP binasının olduğu yere çok sayıda polis sevk edildi. Polis ve grupta bulunanlar arasında zaman zaman tartışmalar ve kavgalar yaşandı. Arbede sırasında yaralanan 1 kişi hastaneye kaldırıldı.
Grubun dağılmaması üzerine bu kez olay yerine TOMA getirildi ve HDP binasının bulunduğu sokağın girişine yerleştirilerek barikat kuruldu. Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz da bölgeye gelerek eylemcilerle görüştü. Kısa süre sonra İstiklal Marşı okuyan grup ardından dağıldı.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.