Gölcük'te çarşafla banka soyguncusu, tersane işçisi çıktı

Kocaeli Gölcük'te dün akşam saatlerinde meydana gelen banka soygunu girişimi ve rehin alma olayı aydınlatılıyor. Arapça konuşan ve Suriyeli olduğu idida edilen çarşaflı soyguncu tersane işçisi İsmail İpek olduğu ortaya çıktı

14 Kasım 2015 Cumartesi 13:21
Gölcük'te çarşafla banka soyguncusu, tersane işçisi çıktı






Gölcük'te çarşafla banka soyguncusu, tersane işçisi çıktı

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde çalışanları ve müşterileri rehin alarak bankayı soymaya kalkışan ve Arapça konuştuğu için Suriyeli olduğu sanılan çarşaflı soyguncu Türk çıktı. Polisin tarafından vurularak yaralı yakalanan İsmail İpek'in eşinden boşandığı ve Gölcük'te yaşadığı ortaya çıktı. Yeni Gölcük Gazetesi internet sitesi yenigolcuk.com adresinde yer alan bilgilere göre soyguncu halen yoğun bakımda.. Soygun öncesi arkadaşlarıyla kahvehanede çay içen ve İsmail İpek'in soygunla ilgili evinde de hazırlık yaptığı belirlendi.

ARKADAŞLARINA KONYA'YA GİDECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

Dün akşam Halkbank da yaşanan rehin alma olayından sonra gece kimlik sorgusu yapılan şahsın İpekyolu Mahallesi'nde ikamet eden İsmail İpek olduğu ortaya çıktı...Zanlının dün kahvehanede bir süre vakit geçirdiği, arkadaşlarına Konya'ya gideceğini söylediği ifade edilirken İpek'in çevresinde sakin sessiz bir kişi olarak tanındığı ifade edildi.
Polisin dün gece 03.00 sularında Şirinköy de ki eve gittiği, evde yapılan aramada bayıltıcı sprey bulduğu ifade edildi.

ASLEN KONYA CİHANBEYLİ

Donanma Komutanlığı BAşiskele Torpido Fabrikası'Nda işçi olarak çalışan İpek'in Şirinköy 661. Sokak No: 15 Daire 5'de  yalnız yaşadığı ve bir süre önce eşinden ayrıldığı belirtildi..Aslen 1972  Konya Cihanbeyli Doğanhisar Köyü doğumlu zanlının Arapça bildiği kendisine Suriyeli süsü belirtildi.İpek 'in 2010 yılında hakaret ve tehdit suçlarından ceza aldığı belirtildi. İpek'in 2 çocuğu olduğu ve eşinden 3 yıl önceayrıldığı belirtilirken ayrıldığı eşinin de halen Konya'da yaşadığı, dün komşularına Konya'ya gideceğini söylediği öğrenildi.
İpek'in bomba süsü verdiği paketin de kriminal incelemeye gönderildiği ve incelendiği ifade edild.

Gölcük Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesine dün saat 16.45 sıralarında giren soyguncu, silahını çekip tehditle tabancasını aldığı güvenlik görevlisi ile banka banka çalışanlarını ve müşterileri rehin aldı.
Bankanın üst katına çıkarak pencereden atlayan 4 kişi yaralanırken, hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 2 stajyer ise bankanın üst katındaki evrak odasına kendilerini kilitledi.

Silahlı soyguncu yanında bulunan iki kişiyi rehin alırken, Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, onunla telefonla görüşerek ikna etmeye çalıştı. Soyguncu 800 bin lira para ve bankanın önüne bir otomobil getirilmesini istedi. Bankanın önüne bir otomobil getirilirken, görüşmeler devam etti.

Operasyon için İstanbul'dan helikopterle getirilen özel müdahale timi ise bankanın etrafında konuşlandı. Görüşmelerden sonuç alınamayınca özel müdahale timinde bulunan keskin nişancılar uygun görüşü yakalamak için bekledi. Saat 23.05 sıralarında keskin nişancının ilk ateşi ile soyguncu göğsünden vurulurken, karşılık vermek istemesi üzerine ikinci kez ateş edildi. Arapça ve Türkçe konuştuğu için Suriyeli olduğu sanılan soyguncu ağır yaralanırken, bankada bulunan 4 kişi yara almadan kurtarıldı. Yaralanan ve üzerinde bomba olduğu görüntüsü veren soyguncu, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

TERSANE İŞÇİSİ ÇIKTI

Polis, önce Suriyeli olduğu sanılan soyguncunun tersane işçisi 43 yaşındaki İsmail İpek olduğunu ve Gölcük'te oturduğunu saptadı. Gece geç saatlerde ilçenin Şirinköy Mahallesi'ndeki evinde arama yapıldı.

İsmail İpek'in 3 yıl önce boşandığı eşinin, 2 çocuğunu da alıp memleketi Konya'ya yerleştiği ortaya çıktı. Ailevi sorunları nedeniyle bunalımda olduğu ileri sürülen İsmail İpek'in ameliyattan çıktığı ve yoğun bakımda olduğu belirtildi. İsmail İpek'in henüz ifadesi alınamazken, polis soruşturmayı sürdürüyor.

TANIYANLAR ANLATIYOR

İsmail İpek'in komşusu Ziyaettin Bozkurt ise, "Bizim ile birlikte tersanede çalışıyordu. Her sabah servisle beraber işe gidiyorduk. Bize hiç borcu veya sıkıntısı olduğunu söylemedi. Olay gerçekleştirdiğini öğrenince çok şaşırdık" dedi.

Şirinköy Mahallesi'nde kahvesi bulunan Adnan Çarıkçı, "Her gün kahvemize gelir çay içerdi. Olayı duyduğumuzda şoke olduk. Sakin bir yapıya sahip insandı. Ailevi sıkıntıları olup olmadığını bilmiyoruz. Bize yansıtmazdı" diye konuştu.
Son Güncelleme: 14.11.2015 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Two hundred 2023-04-06 15:27:46

31 mayıs 2019 bir subay bir subaya ağır ithamlarda bulunuyor, bu ithamlar doğru çıkıyor. Yazık, tutuklanan garibanlar, ama itham doğru savcılık için ifade vermek en iyisi