Hayrola Birader Lafı Cinayetle Noktalandı

Antalya'da geçen 24 Nisan'da bıçaklanarak öldürülen 35 yaşındaki Yörük Öztaş'ın, bakışlarıyla rahatsız ettiği iddiasıyla başlayan kavga sonrası yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

06 Ağustos 2015 Perşembe 10:13
Hayrola Birader Lafı Cinayetle Noktalandı






 

Hayrola Birader Lafı Cinayetle Noktalandı

Antalya'da geçen 24 Nisan'da bıçaklanarak öldürülen 35 yaşındaki Yörük Öztaş'ın, bakışlarıyla rahatsız ettiği iddiasıyla başlayan kavga sonrası yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Yeşildere Mahallesi'nde 24 Nisan akşamı Yörük Öztaş'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili 36 yaşındaki Devrim Özcan, 25 yaşındaki Ahmet Gözekçi, 27 yaşındaki Mehmet Şirin Yanzı tutuklandı. 33 yaşındaki Yaşar Hakikat ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Haklarında ömür boyu hapis cezası istemiyle Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan 4 sanığın yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasına öldürülen Yörük Öztaş'ın yakınlarından gelen olmadı.

UYUŞTURUCU DAVASINDAN ÇIKIP CİNAYET İŞLEMİŞLER 

Tutuksuz yargılanan Yaşar Hakikat, olay günü babası Veli Hakikat'ın uyuşturucu ticareti suçundan yargılandığı davada hapis cezasına mahkum edildiğini söyledi. Adliyede babasının duruşmasını izledikten sonra üzüntüsünden arkadaşları ve akrabalarıyla alkol aldıklarını anlatan Yaşar Hakikat, şöyle konuştu:

"Akşam üstü yeğenim Ahmet Gözekçi, Hasan Hakikat, Mehmet Şirin Vanzı ve Devrim Özcan ile bir süre evimde alkol aldıktan sonra bira almak için araçla markete gittik. Ben direksiyon başındaydım. Aracın sağ ön koltuğunda Ahmet Gözekçi oturuyordu. Arka koltuktaki Hasan Hakikat'ı bira alması için markete göndermiştik. Hasan'ın arkasından Devrim Özcan da markete gitmişti. Arka koltukta Mehmet Şirin Yanzı oturuyordu. Bu sırada marketin yanına biri geldi. Önce Ahmet'e baktı. Sonra da 'Uyuşturucu madde var mı' diye sordu. Ahmet olmadığını söyledi. Sonra bu kişi Ahmet'e bakmaya başladı. Bu yüzden aralarında tartışma çıktı. Bu kişi küfretmeye başladı, elini beline götürdü. Bunun üzerine Ahmet de cebinden bıçağını çıkarıp savurdu. Ben de kavgayı ayırmak için araçtan indim, aralarına girdim. Bu kişi daha sonra marketin yanındaki dar yoldan yürüyüp gözden kayboldu. Bu kişi marketin arkasında yere düşüp kalmış. Sonra da vefat etmiş. Biz bu kişinin yaralandığını da bilmiyorduk. Durumu olaydan yarım saat kadar sonra eve gidince eşimden öğrendim. Ben kavgaya karışmadım."

BIÇAKLANDIĞINI GÖRMEMİŞLER

Ahmet Gözekçi ise marketin önüne gelen bu kişinin bakışlarından rahatsız olduğunu, rahatsızlığını göstermek için "Hayrola birader birine mi benzettin" diye sorunca bu kişinin kendisine küfürle karşılık verdiğini söyledi. Araçtan inince bu kişinin elini arkasına götürmesi üzerine korktuğunu ve cebinden bıçağı çıkarıp savurduğunu aktaran Gözekçi şöyle konuştu:

"Bıçağı rasgele 3 kez savurdum. Neresine isabet ettiğini görmedim. Sonra dayım Yaşar Hakikat inip beni otomobile bindirdi. Maktule de 'Bir şeyin var mı' diye sordu. Bu kişi bir şeyi olmadığını söyleyince dayım 'Yürü git başımızı belaya sokma' diyerek uzaklaştırdı. Bu kişi bakkalla evin arasındaki ara yola girip kayboldu. Mehmet Şirin Yanzı ile Devrim Özcan da kavgaya karışmadı." 

Mehmet Şirin Yanzı ise kendisinin olayla hiçbir ilgisi olmadığını, kavga sırasında araçta olduğunu söyledi. Devrim Özcan da kavga sırasında markette olduğunu iddia etti. Marketten çıktığında kavganın sona ermiş olduğunu ileri süren Özcan, polisteki ifadesini de reddetti. Duruşma ertelendi.

Son Güncelleme: 06.08.2015 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osi 2015-08-06 15:22:05

ne tahammülsüz bir toplum olduk çıktık her konuyu basit tuhaf işleri bile kavga yaparak sataşarak öldürürek çözen bir ülke haline geldik uygar bir ülke yerine gittikçe sıradan basit bir ortadoğu ülkesinde yaşadığım hissine kapılıyorum