İki genç kızı öldüren katil Pendik'te yakalandı

Ukrayna'da üniversite öğrencisi olan iki Türk kızını evlerinde öldüren katil zanlısı Hüsnü Can Çökmez, Pendik'te bir mezarlıkta yakalandı. 

03 Ocak 2019 Perşembe 17:45
İki genç kızı öldüren katil Pendik'te yakalandı






İki genç kızı öldüren katil Pendik'te yakalandı


Üniversite eğitimi için Ukrayna'da bulunan iki Türk kızını katleden Hüsnü Can Çökmez adlı katil zanlısı Pendik'te mezarlıkta yakalandı.
Ukrayna'nın Harkov kentinde üniversite öğrenimi gören Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi'ni öldüren katil zanlısı Hüsnü Can Çökmez'in 2 Ocak'ta Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi.

Zanlı polis ekiplerinin çalışmalarıyla Pendik Kurtköy Mezarlığı'nda yakalandı. 21 yaşındaki zanlının üzerinden kurusıkı tabanca ve bıçak çıktı. 

Gözaltına alınarak emniyete götürülen Çökmez'in sorgusu sürüyor. 


Ukrayna'da, Harkov Ulusal Karazin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan 20 yaşındaki Buket Yıldız ve 22 yaşındaki Zeynep Hüsünbeyi'nden haber alamayan arkadaşları durumu polise bildirmiş; kızların kaldıkları Harkov'daki Valentinovskaya Caddesi üzerindeki bulunan apartman dairesine giden polis ekipleri, kızların cansız bedenleri ile karşılaşmıştı. Yapılan incelemede öğrencilerin bıçaklanarak öldürüldükleri tespit edilmişti.

TBMM BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM'DAN ACILI AİLEYE ZİYARET

Öte yandan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ukrayna'da eğitim gören ve geçtiğimiz günlerde Harkov şehrinde yaşadıkları evde ölü bulunan Türk vatandaşı iki öğrenciden biri olan Zeynep Hüsünbeyi'nin İzmir'deki ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, Yurdal ve Nalan Hüsünbeyi'ne başsağlığı dileklerini iletti.

"GEREKLİ TALİMATI VERDİK"

Yıldırım, acılı aileye kızlarının katil zanlısının yakalandığı bilgisini de verdi.

Ukrayna Türk Büyükelçiliği ile temasa geçtiğini de Hüsünbeyi Ailesi'ne ifade eden Yıldırım, cenazenin Türkiye'ye getirilmesi hususunda gerekli talimatın verildiğini de iletti.

Son Güncelleme: 05.01.2019 19:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.