IŞİD, Kobani'ye Yeni Saldırı Başlattı

SURUÇ (Şanlıurfa), () - IŞİD, hedefindeki Kobani'ye öğleden sonra havan topları ile yeni saldırı başlattı. Birbiri ardına atılan havan toplarının isabet etmesinin ardından meydana gelen patlama sınır hattında tedirginliğe yol açtı. Aralıklarla...

28 Eylül 2014 Pazar 18:44
IŞİD, Kobani'ye Yeni Saldırı Başlattı






IŞİD, Kobani'ye Yeni Saldırı Başlattı

SURUÇ (Şanlıurfa), () - IŞİD, hedefindeki Kobani'ye öğleden sonra havan topları ile yeni saldırı başlattı. Birbiri ardına atılan havan toplarının isabet etmesinin ardından meydana gelen patlama sınır hattında tedirginliğe yol açtı.
Aralıklarla çatışmaların sürdüğü Kobani'de ilk kez ilçe merkezinin hedef alındığı patlamaların ardından sınır hattında önlemler artırıldı.
Bu arada sınır hattında toplanan HDP ve DBP üyeleri tarafından Kobani’ye destek için direniş nöbeti başlatıldı. Zaman zaman güvenlik güçleri ile kalabalık arasında gerginlikler yaşanırken, grupta bulunanların attığı taşlardan 2 asker hafif yaralandı. Gerginlik, HDP milletvekillerinin askeri yetkililer ile yaptığı görüşmenin ardından grupta yer alanların sınır hattının gerisine gitmesi ile büyümeden önlendi.
CHP GENÇLİK KOLLARI SINIRDA
Öte yandan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnan Yıldız de öğleden sonra beraberindekilerle Kobani sınırındaki Mürşitpınar Sınır Kapısı'na gelerek burada incelemede bulundu. Sınır hattında zafer işaretiyle gazetecilere poz veren Yıldız, 81 ilden toplanan yardımları Suruç’ta kalan Suriyelilere teslim ettiklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.