İskenderun'da patlama | İki terörist öldürüldü

İskenderun geceye patlama sesi ile girdi. Kent merkezinde İskenderun Polisi'nin takip ettiği iki teröristten biri kendini patlattı. Çatışma sonrası kendini patlatan teröristin bombayı infilak ettirme anı kameralara yansıdı.

26 Ekim 2020 Pazartesi 21:01
İskenderun'da patlama | İki terörist öldürüldü






İskenderun'da patlama | Terörist yakalanacağını anlayınca kendini patlattı


Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde, polis ekiplerinin bir süredir takip ettiği canlı bomba iki teröristten biri kendisini patlattı. Patlama sonrası etrafta ağır hasar meydana geldi.

Şiddetli patlamanın sesi kentin büyük bölümünde duyulurken, bölgeye gelen polis ekipleri vatandaşların evlerine girmesini istediği öğrenildi.

Çatışma sırasında İskenderun Emniyet Müdür Yardımcısı hafif şekilde yaralandı.

Bu arada kaçan terörist de güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Teröristlerin etkisiz hale getirildiği haberini İçişleri Bakanı Süleylan Soylu, Sosyal medya hesabından duyurdu.

Suriye'den Hatay Payas'tan Türkiye'ye giren ve köy korucuları tarafın farkedilen iki terörist kanlı saldırı girişimde öldürüldü. Hatay Amanoslar'da iki kez araç çalarak kaçan teröristler, nefes kesen takibin ardından etkisiz hale getirildi. 

Suriye'den Paramotor ile havadan Amanos dağlarına gelen iki teröristin ise öldürüldüğü açıklandı.

İskenderun kent merkesinde meydana gelen patlamanın canlı bombadan kaynaklandığı iddiasına emniyet yetkilileri henüz bir cevap vermedi. Ancak teröristlerin İskenderun'a geldiği haberinin alınmasının ardından ilçe genelinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, ekibiyle ve elinde silahıyla birlikte sokağa inerek operasyonu bizzat yönetti. Polis ekiplerine vatandaşların destek sloganları görüldü.

İlk gelen bilgilere göre, polis ekiplerinin dikkati üzerine, teröristlerden birinin kendini infilak ettirerek öldürdü, diğer terörist ise kaçtı. İskenderun polisi kaçan teröristi yakalamak için bölgeyi tamamen abluka altına aldı.

Sosyal medyada yayınlanan bir görüntüde, teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma var. Görüntülerde silah seslerinden sonra canlı bombanın kendini patlatma anı yer alıyor.

Şiddetli patlama nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde patlamanın ardından çok sayıda ev iş yerinin hasar gördüğü ortaya çıktı. Bazı sosyal medya kullanıcıları polis ekiplerinin iki ayrı canlı bombanın izinin sürdüğünü iddia ediyor.
Patlama sırasında yaralıların olduğu iddia edildi. Ancak bu bilgi henüz doğrulanmadı,

HATAY VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

İskenderun'da hareketli gecenin ardından ilk açıklama Hatay Valisi Rahmi Doğan'dan geldi. Vali Doğan yaptığı açıklamada "Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.Operasyon devam etmektedir. kamuoyu bilgilendirilecektir." denildi.

Son Güncelleme: 26.10.2020 23:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.