İstanbul'da İsrail protestosu | 1 kişi can verdi, 63 yaralı var

Gazze'de İsrail güçleri tarafından bir hastenin vurulmasına öfke gece boyunca devam etti. İstanbul'daki gösterilerde 1 vatandaş can verdi, 43'ü polis 63 kişi yaralandı

18 Ekim 2023 Çarşamba 13:26
İstanbul'da İsrail protestosu | 1 kişi can verdi, 63 yaralı var






İstanbul'da İsrail protestosu | 1 kişi can verdi, 63 yaralı var

Gazze'de bir hastaneye düzenlenen füzeli saldırıda 500'den fazla sivil can verirken, İsrail'e tepki İstanbul'da gece boyunca devam etti. İstanbul Valiliği dün akşam İsrail Başkonsolosluğu önünde yapılan protesto eylemleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklamada protesto eylemleri sırasında kalp krizi geçiren bir kişinin hayatını kaybettiği, olaylarda taşkınlık çıkaran 5 kişinin ise gözaltına alındığı ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca 43'ü polis 63 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İstanbul Valiliği, dün akşam Israil'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde yapılan protesto eylemi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "17.10.2023 Salı günü, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde, İsrail'in Gazzeli sivillere yönelik bombardımanlarını protesto etmek için toplanan vatandaşlarımızdan bir grup, konsolosluk binasına girmek için harekete geçmiş, emniyet güçlerimize, çevredeki binalara, konsolosluğa taşlı, sopalı, meşaleli ve havai fişekli saldırıda bulunmuştur.


Emniyet kuvvetlerimiz de telafisi mümkün olmayacak olayların önüne geçebilmek için gruba müdahale ederek konsolosluk binasına girişleri engellemiştir. Ayrıca polis bariyerini aşarak Emniyet güçlerimize saldırdığı tespit edilen 5 kişi gözaltına alınmıştır. Protesto gösterisi sırasında olay yerinde bulunan 1958 doğumlu Eshabil Tüfekçi isimli vatandaşımız geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmış.

Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olaylarda ayrıca 43'ü polis toplam 63 vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu müdahaleye, içimizin kanadığı şu zaman diliminde mecbur kalmak, bizleri de yürekten yaralamıştır. İsrail'in sivillere yönelik uyguladığı - terör saldırılarını andıran- bombardımanlarına tepki göstermek isteyen vatandaşlarımızdan, tepki gösterirken telafisi mümkün olmayacak hareketlerden kaçınmasını önemle rica ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 19.10.2023 22:44
Anahtar Kelimeler:
İsrailProtestoGazze
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.