İYİ Parti il binasına silahlı saldırı

Türkiye deprem felaketinin gölgesinde seçime giderken, AKP ve MHP'li yöneticilerin gerginleştirdiği ortamda İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenledi.

31 Mart 2023 Cuma 11:36
İYİ Parti il binasına silahlı saldırı






İYİ Parti il binasına silahlı saldırı



Batman'da kendisini hizbullahçı olarak tanıtan bir kişinin 'Kafalarını keseriz' tehdidinin ardından, dün de AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TV ekranlarından açıkça Akşener'i hedef alan sözleri gerginliği artırıyor. Siyaseti geren açıklamaların peşinden İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlendi.


İYİ Parti'nin Merter'deki İstanbul İl Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Polis, binada incelemelerini sürdürüyor.

Türkiye seçime gün sayarken İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı kurşunlandı. Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti'nin binasına saat 10.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi.


Saldırganın silahından çıkan kurşun, parti binasının camına isabet etti. Parti binasındakilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi. Polis inceleme başlatırken saldırganın kaçtığı ögrenildi.


İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, sosyal medya hesabından silahlı saldırıya ilişkin görünütüyü paylaşarak, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Olay yeri inceleme ekipleri araştırmalarına devam ediyor" dedi.


CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter'dan İYİ Parti ile dayanışma mesajı paylaştı. Kaftancıoğlu, "İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun" dedi.

BAKAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "İYİ Parti İl Binasına saldırı, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için Polisimiz tahkikat yapmaktadır" dedi.

Soylu Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İYİ Parti İl Binası'na saldırı, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için polisimiz tahkikat yapmaktadır. Ancak olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır. Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 31.03.2023 15:15
Anahtar Kelimeler:
İyi PartiSaldırı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.