İzmir'de iki kişiyi öldürdü, Bodrum'da intihara kalkıştı

Kendisini alkol ve uyuşturucuya alıştıran iki kişiyi 'Namusumu da göz koydular' diyerek not bırakan Oktay K, pompalı tüfekle Mehmet Cengiz ve Murat Tekin'i öldürdü.

19 Mayıs 2016 Perşembe 17:21
İzmir'de iki kişiyi öldürdü, Bodrum'da intihara kalkıştı






İzmir'de iki kişiyi öldürdü, Bodrum'da intihara kalkıştı



İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde işsiz 29 yaşındaki Oktay K., kendisini alkol ve uyuşturucuya alıştırıp eşiyle boşanmasına neden olmakla suçladığı otobüs şoförü 32 yaşındaki Mehmet Cengiz ve kepçe operatörü 30 yaşındaki Murat Tekin'i pompalı av tüfekle öldtürdü, eski kayınpederinin Bodrum'daki evini ateş ettikten sonra intihara kalkıştı. Kalbine dayadığı av tüfeğinin tetiğe bastığı sırada kayması sonucu sol kolunun üst kısımından vurularak yaralan Oktay K., gözaltına alındı.
SON DAKİKA HABERLERİ
Alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen Oktay K., dün saat 20.30 sıralarında, boşanmalarının ardından Muğla'nın Bodrum İlçesi, Akyarlar Mahallesi, Kemer Mevkisi'ndeki baba evine dönen iki çocuğunun annesi P.K.'nın yanına gitti. Telefon edip, dışarı çağırdığı eski eşinin gelmemesi üzerine Oktay K., yanındaki pompalı av tüfeğiyle eve ateş etmeye başladı. Ardından da tüfeği kalbinin üzerine dayayıp, tetiğe dokunarak intihar girişiminde bulundu.

Ancak, bu sırada tüfeğin kayması sonucu Oktay K., sol kolunun üstünden yaralandı. Kayınpederi İsmail K. ve silah sesini duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma Oktay K.'yı gözaltına aldı.

CİNAYETLERİ İTİRAF ETTİ

Alkollü olduğu belirlenen Oktay K., Bodrum Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından götürüldüğü jandarmadaki ifadesinde, kendisini alkol ve uyuşturucuya alıştırıp, eşiyle boşanmalarına neden olup, daha sonra da namusuna göz diktiklerini ileri sürdüğü yeğeni Mehmet Cengiz ile çevresinde 'Paşa' diye bilinen Murat Tekin'i, babasına ait pompalı av tüfeğiyle öldürdüğünü itiraf etti.

Bunun üzerine Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'yla irtibata geçildi. Kemalpaşa jandarması, saat 02.30 sıralarında söz konusu bahçeye gittiklerinde belediye otobüs şoförü Mehmet Cengiz ve kepçe operatörü Murat Tekin'in başlarından vurulmuş cesetleriyle karşılaştı. Cengiz ve Tekin'in cesetleri jandarma ve savcının olay yerinde incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Gözaltına alınan Oktay K. Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.

FACEBOOK'TA 11 SAYFALIK MEKTUP BIRAKTI

Oktay K.'nın olay günü sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında paylaştığı 11 sayfalık mektubunda da çifte cinayeti namus için işlediğini belirttiği ortaya çıktı. Oktay K., mektubunda öldürdüğü Murat Tekin'in bir arkadaş ortamında otomobilinde bıraktığı cep telefonundan boşandığı eşinin telefonunu alıp, kendisini Mehmet Cengiz olarak tanıp, "Oktay düzelmez" diyerek, aradığını ileri sürdü. Oktay K., Tekin'in böyle bir oyun oynayarak, kendisini Mehmet Cengiz ile birbirlerine vurdurtmaya çalıştığını da öne sürdü. Oktay K. mektubunda,

"Namusla oynamaya çalıştılar. Karıma göz koydular. Çok sevdiğim karımla tekrar beraber olmak isterken bizi ayırmaya kalktılar. Karımı öldürüp, intihar edip, birlikte öbür tarafa gidecektik" yazdı
Oktay K., mektubunda borçlu olduğu kişileri de yazıp, babasından ödemesini istedi. Babasından Çocuk Esirgeme Kurumu'na 20 bin lira bağış yapmasını da isteyen Oktay K., "Çünkü o para tokat işinden gelen para. O paranın ifadesi verilmez" dediği de dikkati çekti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.