İzmir'de İŞİD'in terör timi eylem öncesi yakalandı

Son dakika haberi.. Terör örgütü İŞİD'in Ege Bölgesi'nde saldırılara hazırlanan 10 kişilik ekibi polisin düzenlediği operasyonla yakalandı

22 Eylül 2023 Cuma 18:16
İzmir'de İŞİD'in terör timi eylem öncesi yakalandı






İzmir'de İŞİD'in terör timi eylem öncesi yakalandı

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bombalı eylem hazırlığında bulunan IŞİD üyelerine yönelik, İzmir Bornova'da düzenlenen operasyonda 10 şüpheli yakalandı" açıklamasında bulundu.

İzmir'in Bornova ilçesinde bombalı eylem hazırlığında olan IŞİD üyelerine yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 IŞİD'linin yakalandığını aktardı.

"5'İ TUTUKLANDI, 5'İ ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI"

El yapımı parça tesiri bomba yapımında kullanılan malzeme, jel dinamit lokumu ve çok sayıda silah ile mühimmatın ele geçirildiğini aktaran Yerlikaya, şu bilgileri paylaştı:

"Bombalı eylem hazırlığında bulunan DEAŞ üyelerine yönelik, İzmir Bornova'da düzenlenen operasyonda 10 şüpheli yakalandı.

MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini engellenmesine yönelik İzmir İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar kapsamında; Bornova’da örgüt mensuplarının dağlık arazide silah ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme sakladığı ve eylemde bulunabileceği bilgileri elde edildi.

Dağlık arazide yapılan arama tarama faaliyetlerinde; el yapımı parça tesiri bomba yapımında kullanılan malzeme, jel dinamit lokumu ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Operasyon sonucu 10 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 5’i tutuklandı, 5’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Operasyonu gerçekleştiren kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Terör ve terörizmle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek! Eylem yapmaya hazırlanan hainlere göz açtırmayacağız."


 

Son Güncelleme: 22.09.2023 18:21
Anahtar Kelimeler:
Operasyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.