İzmir'de paralel yapı operasyonu: 80 ayrı adres basıldı, 49 gözaltı var

Paralel yapılanmaya yönelik operasyonlar İzmir'de yeniden başladı. İzmir polisi 80 ayrı adrese düzenlediği operasyonda 49 kişiyi gözaltına aldı.

18 Mayıs 2016 Çarşamba 02:04
İzmir'de paralel yapı operasyonu: 80 ayrı adres basıldı, 49 gözaltı var






 
İzmir'de paralel yapı operasyonu: 80 ayrı adres basıldı

Paralel yapı operasyonu İzmir'de yeniden başladı. Geçtiğimiz hafta düzenlenen son operasyonun ardından dün de 80 ayrı adres didik didik arandı. Gözaltına alınan 49 kişi arasında Fethullah Gülen'in yeğeni Mehmet Gülen'in de bulunduğu bildiriliyor.

İzmir merkezli 80 adrese yapılan paralel operasyonunda 49 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler arasında Fetullah Gülen’in yeğeni Mehmet Gülen de yer alıyor.

İzmir ve Manisa Cumhuriyet başsavcılıklarının sürdürdüğü soruşturmaların tamamlanmasından dün saat 06.00 sıralarında İzmir merkez, Karşıyaka ve Bergama ilçelerini kapsayan ilk operasyon, paralel yapının eğitim kurumları ile mali destek sağladığı ileri sürülen kişilere yönelik yapıldı. 500 polisin 80 adrese yaptığı operasyonda, 29 kişi gözaltına alındı. 29 kişi arasında, dershaneler ile okullar Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Fetullah Gülen’in yeğeni Mehmet Gülen, ‘Bergama ilçesi emniyet imamı’, ‘kadınlar imamı’ ile ‘Karşıyaka muhasebecisi’ konumundaki kişilerin de bulunduğu kaydedildi.  

SİVİL EMNİYET İMAMLARI İDDİASI

Manisa merkezli 5 ildeki operasyonlar ise paralel yapının, sivil emniyet imamlarıyla, bağlantılı polislere yönelik yapıldı. ‘İmam’ konumunda olanların farklı kurum ve kuruluşlarda görev yaptıkları halde polislerden sorumlu oldukları, onları çalışmalarda yönlendirdikleri belirtildi.

FETHULLAH GÜLEN'İN AÇTIĞI  DAVAYA RET KARARI

Fetullah Gülen’in, 30 Mart yerel seçim kampanyaları sırasında AK Parti Samsun mitingi öncesi asılan bir afişte kişilik haklarına saldırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. AK Parti avukatı Cemaloğlu ise afişin, eleştiri sınırları içerisinde kaldığını vurgulayarak, davanın reddini talep etti. Hakim Ümran Diler, yargılamanın bittiğini bildirerek, davanın reddine karar verdi.

4 AYRI ŞİRKETE KAYYUM ATANDI

- Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında 10 şüpheli gözaltına alındı.

- Kırşehir’de, işadamı, esnaf ve bir doktorun da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

- Erzurum merkezli 17 ilde düzenlenen operasyon kapsamında, Erzurum’da örgüte bağlı faaliyet gösterdiği tespit edilen 4 şirkete kayyum atandı.

HACI BOYDAK TAHLİYE EDİLDİ

Bu arada Kayseri'de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Ankara’daki Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Boydak Holding’in eski yönetim kurulu başkanı işadamı Hacı Boydak’ın avukatları, Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne tahliye başvurusunda bulundu. Talebi değerlendiren mahkeme, adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkış yasağı getirdiği Boydak’ın tahliyesine karar verdi.  
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.