İzmir'de yangın söndürme helikopteri baraja düştü

Menderes'te dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınına müdahale eden helikopterlerden biri Tahtalı Baraj Gölü'ne düştü. Kayıp 3 personeli arama kurtarma çalışmaları sürüyor

17 Eylül 2023 Pazar 08:50
İzmir'de yangın söndürme helikopteri baraja düştü






İzmir'de yangın söndürme helikopteri baraja düştü

İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Bir helikopter, 23.53’te söndürme çalışmalarında kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı'na düştü. Ekipler helikopterin düştüğü yeri tespit ederken arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Menderes'in Keler Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, orman ekiplerine bildirdi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 6 uçak, 10 helikopter, 23 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 7 dozerle yangına müdahale edilmeye başlandı.


BÖLGEYE UÇAK VE HELİKOPTER TAKVİYESİ

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınında, bölgeye uçak ve helikopter takviyesi yapıldı. Uçak sayısı 8'e helikopter sayısı ise 18'e ulaştı. Ayrıca 46 arazöz, 13 su ikmal aracı, 7 dozer ve 7 ilk müdahale yer ekibiyle birlikte söndürme çalışmaları sürüyor.

YANGINDA 20 SAAT GERİDE KALDI

İzmir'in Menderes ilçesinde saat 14.00 sıralarında çıkan orman yangınında, 12’nci saat geride kaldı. Ekiplerin, karadan müdahalesi sürerken, gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri de havadan müdahalesini sürdürüyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.