İzmit gece yarısı şehitler için ayağa kalktı

Ergün AYAZ- Orhan UZUN/ İZMİT(Kocaeli) ()- HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması, İzmit'te kadınlı erkekli binlerce kişinin düzünlediği yürüyüş ile protesto edildi....

08 Eylül 2015 Salı 01:33
İzmit gece yarısı şehitler için ayağa kalktı






Ergün AYAZ- Orhan UZUN/ İZMİT(Kocaeli) ()- HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması, İzmit'te kadınlı erkekli binlerce kişinin düzünlediği yürüyüş ile protesto edildi. Yüzlerce aracın da korna çalarak destek verdiği eylem sırasında alınan önlemlere rağmen barikatı aşan bazı kişilerin HDP il binasına girmek istemesi üzerine polis biber gazı ile müdahalede bulundu. 
İzmit'te gece yarısı sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen buluşmaya 10 binin üzerinde katılım oldu. Teröre lanet ve şehitlee saygı amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşe kadınlı erkekli, yaşlı genç vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı. Üzerlerinde yine Türk bayrakları bulunan yüzlerce araç ta şehir içinde konvoy oluşturarak terörü lanetledi. İzmit sokakları kalabalığın teröri kınayan sloganları ile yankılanırken polis, HDP binasına girmek isteyenlere karşı birkaç noktada barikat oluşturdu.

Polisin kurduğu barikat nedeniyle yürüyüşe katılanların bir bölümü Yürüyüş Yolu'ndan Alemdar Caddesi'ne geçerek buradan Cumhuriyet Parkı'na doğru ilerlemeye başladı. Ancak bazı gruplar polisin kurduğu ilk barikatı aşınca karşılarındra ikinci bir barikatla karşılaştı. Uyarılara rağmen HDP binasına girmeye çalışan topluluğa polis biber gazı ile müdahale etti. Dağılan topluluk ara sokaklarda tekrar toplanmaya başlarken, polis de önlemlerini arttırdı.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.