Kaçak, sığınmacı karşıtı 8 gazeteci tutuklandı

Türkiye'ni sessiz sedasız istila eden milyonlarca kaçak konusunda sosyal medya hesapları ile çalıştıkları gazetelerde haber yapan 8 gazeteci tutuklandı.

23 Eylül 2023 Cumartesi 21:19
Kaçak, sığınmacı karşıtı 8 gazeteci tutuklandı






Kaçak, sığınmacı karşıtı 8 gazeteci tutuklandı

Bir grup arap yandaşının günlerdir Türk karşıtlığı üzerinden sosyal medya üzerinden estirdiği ayrılıkçı terör havası 8 Türk gazetecinin tutuklanmasıyla yeni bir boyut kazandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile İçişleri Bakanı'na küfredecek kadar azgınlaşan bir arap gazetecinin de aralarında yer aldığı, kendilerini 'Ümmetçi' olarak tanıtan AKP'ye yakınlığı ile bilinen gazetelerde kalem oynatanların hedef tahtasına koyduğu 27 gazeteci 4 gündür sorgulanıyordu. Aralarında Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ile Ajans Muhbir editörü Süha Çardaklı'nın olduğu 8 kişi tutuklama kararı verildi. 

Tutuklama ve gözaltılar karşısında Prof. Dr. Ümit Özdağ dışında ana muhalefet partisi CHP başta olmak üzere siyasi partilerin sessiz kalması dikkat çekiyor. Tutuklamalara sadece İYİ Partili Koray Aydın sosyal medya mesajıyla tepki gösterdi.

15 KİŞİ HAKKINDA ADLİ KONTROL KARARI!

27 kişi hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla soruşturma açıldı. 

Dört şüpheli savcılık sorgulamalarının ardından serbest bırakıldı. Hâkimliğe sevk edilen 23 şüpheliden 15'i yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, Aykırı’nın Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ile Muhbir’in yöneticisi Süha Çardaklı'nın da aralarında bulunduğu 8 kişi ise tutuklandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.