Kağıthane'de otobüs durağına el yapımı bomba

Terör örgütleri kana doymuyor. İstanbul Kağıthane'de bir otobüs durağına bırakılan şüpheli kutudan el yapımı bomba çıktı. Duyarlı bir vatandaşın çöp kutusuna attığı bomba polis tarafından imha edildi.

17 Mayıs 2016 Salı 03:25
Kağıthane'de otobüs durağına el yapımı bomba






Otobüs durağına bırakılan kutudan el yapımı bomba


Kağıthane'de otobüs bomba, Kağıthane'de, Adalet Sarayı'nın hemen karşısında otobüs durağına bırakılan paket bir vatandaş tarafından önce çöp kutusuna atıldı. Duyarlı vatandaş kenarından sarkan kablolar paketi otobüs durağından alıp boş alandaki bir çöp konteynerine bıraktığı kutudan el yapımı bomba çıktı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, şüpheli kutuyu iki kez kontrollü şekilde patlattı.

Olay saat 21.15 sıralarında Çağlayan Şevketpaşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde yürüyen bir vatandaş, İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki otobüs durağına bırakılmış bir kutu gördü. Kutunun kenarından sarkmış kablolar olduğunu fark eden vatandaş, içinde bomba olabileceği şüphesiyle, kutuyu alıp boş alandaki bir çöp konteynerinin üzerine bıraktı. Vatandaş, daha sonra polise ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Polis, İstanbul Adalet Sarayı'nın karşı yönünde bulunan caddeyi araç ve yaya trafiğine kapatarak, bomba imha uzmanına haber verdi. Bomba imha uzmanı, kutuyu fünyeyle kontrollü bir şekilde patlattı.

İddiaya göre, patlamanın ardından yapılan incelemede kutunun içerisinde el yapımı patlayıcı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine, daha geniş güvenlik önlemi alınarak cadde her iki yönden trafiğe kapatıldı.

Fünye ile patlatılma sonucu kutunun yol üzerinde bulunan doğalgaz borusunun dibine düşmesi nedeniyle, uzman polis bir çubuk yardımıyla kutuyu doğalgaz borusundan uzaklaştırdı. Kutu ikinci kez kontrollü bir şekilde patlatıldı.

Olay Yeri İnceleme ekipleri, yaptıkları çalışmaların ardından, patlayıcı madde kalıntılarını daha detaylı inceleme yapmak üzere delil torbalarına koydu.

Polisin çalışmalarının sona ermesinin ardından, cadde yaklaşık 2 saat sonra araç ve yaya trafiğine açıldı.

 
Anahtar Kelimeler:
Kağıthanede Otobüs Bomba
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.