Kendinden 11 yaş küçük kıza hunharca saldırmıştı

Takıntılı aşık dehşetinin yaşandığı Erzurum'da, kendisinden 11 yaş küçük Canısı T.'yi bıcaklayarak ağır yaralayan Murat Yıldırım'a 20 yıl hapis cezası isteniyor.

18 Mayıs 2019 Cumartesi 13:50
Kendinden 11 yaş küçük kıza hunharca saldırmıştı






Kendinden 11 yaş küçük kıza hunharca saldırmıştı


Kadınlara, çocuk ve genç kızlara yönelik şiddetin önüne bir türlü geçilemiyor. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Erzurum'da kendisinden 11 yaş küçük Canısı T.'yi çalıştığı markette bıçaklayarak, ağır yaralayan Murat Yıldırım'ın yargılanmasına başlandı. Takıntılı magandanın 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıla kadar hapsi istenirken, akıl sağlığının da araştırılması istendi. Öldürmeye tam teşebbüs suçundan hakim karşısına çıkan Murat Yıldırım'ın11 yaş küçük genç kızı "Öleceksin' diyerek bıçaklama anının görüntülendiği güvenlik kamerası görüntüleri de dava dosyasında yerini aldı.  Talihsiz genç kızın 'Sen abim babam yaşındasın utanmıyor musun' sözlerine ise 'Ya benim olacaksın ya toprağın' cevabını veren zanlı sürekli yolda 'Canısı' şarkısı dinleyerek gezdiği ortaya çıktı..

YA BENİM OLURSUN YA TOPRAĞIN DEMİŞ

Olay, geçtiğimiz yıl 13 Ekim günü saat 16.57'de Aziziye ilçesi Dadaşkent semtindeki bir markette meydana geldi. Murat Yıldırım, çalıştığı marketteki mesai arkadaşı Canısı T.'ye platonik aşık oldu. İddiaya göre genç kıza cep telefonundan, "Sen ilk görüşte aşka inanır mısın? Ya benim olursun ya da kara toprağın" şeklinde mesajlar göndermeye başladı. Murat Yıldırım, markette de genç kızı rahatsız edince, işten çıkarıldı.

MANYAK ADAM 'ÖLECEKSİN' DİYEREK SALDIRDI

Saldırının gerçekleştiği gün markete bıçakla gelen Murat Yıldırım, manav reyonu önünde bekleyen Canısı T.'ye saldırdı. "Öleceksin" dedikten sonra genç kızı bıçaklamaya başlayan Yıldırım, kaçmaması için Canısı T.'yi kolundan tuttu. Müşterilerin gözü önünde yaşanan saldırıda market çalışanları, Murat Yıldırım'ı etkisiz hale getirip, elindeki bıçağı aldı, 112'yi aradı. Canısı T. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, Murat Yıldırım tutuklanarak cezaevine konuldu. Saldırı anı ise marketin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

13 YILDAN 20 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Murat Yıldırım hakkında 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, sanık hakkında Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimliği tarafından hazırlanan rapora yer verildi. Raporda, sanığın cezai ehliyetinin bulunduğu ancak tam olmadığı yer aldı.

YARGILANMASINA BAŞLANDI

Katil zanlısı Murat Yıldırım'ın yargılanmasına dün başlandı. Tutuklu sanık Yıldırım, duruşmaya Elazığ E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Kendisine şizofreni tanısı konulduğunu belirten Yıldırım, Canısı T.'ye aşk beslediğini, karşılık bulamayınca sevmeyi bıraktığını söyledi. Genç kızın numarasını duruşmada ezberinden söyleyen Yıldırım, "İş yerinden ayrıldıktan sonra beni telefonla aramaya başladı. Ancak telefonlara cevap vermiyordu. Arkadaşım 'bu kız seninle dalga geçiyor' deyince bıçakladım. O dönem ilaçlarımı kullanmıyordum, pişmanım" dedi.

'KENDİSİNİ ARAMADIĞIM ORTAYA ÇIKACAK'

Duruşmada hazır bulunan Canısı T. ise sanığın kendisini sürekli rahatsız ettiğini anlatarak, "Aynı iş yerinde çalışan arkadaşıma 'Canısı'dan hoşlanıyorum' demiş. Ben duyunca 'abim, babam yaşındasın' diyerek, tersledim. Arkadaşın telefonundan numaramı almış, mesajlar yazmaya başladı. İsmim Canısı olduğu için sürekli 'Canısı' şarkısını söyleyip, geziyordu. Müdürüme söyledim, işten çıkarıldı. Markete girince bıçakla saldırdı. Bir hafta yoğun bakımda kaldım. Cep telefonu numaramın HTS kaydının çıkarılmasını istiyorum. Kendisini aramadığım ortaya çıkacak. Şikayetçiyim" diye konuştu.

AKIL SAĞLIĞI ARAŞTIRILACAK

Tanık olarak dinlenen market çalışanları ise Murat Yıldırım'ın genç kıza takıntılı olduğunu, Canısı'nın istememesine rağmen ısrarcı olduğunu belirttiler. Mahkeme, sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek akıl sağlığının araştırılmasını karara bağlayarak, duruşmayı erteledi. 

Son Güncelleme: 18.05.2019 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.