Kilosu bin Euro'ya çıkınca kaçakçılığı başladı

Avrupa ülkelerinde kilosu bin Euro'ya kadar müşteri bulan trüf mantarının uluslararası kaçakçılığı başladı. İran'dan Türkiye'ye getirilen 83 kilo trüf ele geçirildi.

22 Aralık 2019 Pazar 00:18
Kilosu bin Euro'ya çıkınca kaçakçılığı başladı






Kilosu bin Euro'ya çıkınca kaçakçılığı başladı

Son yılların popüler yiyeceği trüf mantarının kaçakçılığı başladı. Avrupa ülkelerinde kilosunun bin Euro'dan satıldığını duyan kaçakçılar, Türkiye üzerinden AB ülkelerine satılmak üzere İran'dan trüf getirdiği ortaya çıktı. Van'dan İstanbul'a gitmek üzere havalimanına giden İran uyruklu 4 kişinin valizlerinin içerisinde 83 kilo trüf mantarı ele geçirildi.

Van Ferit Melen Havalimanı’nda durumlarından şüphelenilen 4 İranlı’nın valizlerinde yapılan aramada piyasa değeri 1 milyon 170 bin 383 TL değerinde 83 kilo 300 gram Trüf Mantarı ele geçti.

Van Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ve Ferit Melen Havalimanı Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’a gitmek için havalimanına giriş yapan İran Uyruklu M.K, S.J., M.G. ve J.G. adlı kişilerden şüphelendi. Valizleri X-Ray’den geçirildikten sonra yapılan detaylı aramada, valizlerde toplam 83 Kilo 300 Gram trüf mantarı ele geçirildi. İran Uyruklu M.K., S.J., M.G. ve J.G. gözaltına alınarak haklarında “5607 Sayılı Kanun’a Muhalefet Etmek“ suçundan adli işlem yapıldı.

Ele geçirilen trüf mantarının gümrüklenmiş piyasa değeri 1.170.383,00 TL olduğu bildirildi. 4 İranlı’nın mantarları kaçak yollardan Türkiye’ye soktuğu ve İstanbul’da piyasaya sürecekleri belirtildi. Toplanması ve ticareti izne tabi olan trüf mantarının gıda ve kozmetik alanında kullanıldığı kaydedildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.