Kırklareli ve İstanbul'da terör operasyonu | 20 gözaltı var

İstanbul Polisi tarafından yürütülen soruşturma, bölücü terör örgütüne yönelik operasyona dönüştü. İstanbul ve Kırklareli'nde 26 adreste arama yapıldı.

02 Ekim 2023 Pazartesi 10:18
Kırklareli ve İstanbul'da terör operasyonu | 20 gözaltı var






Kırklareli ve İstanbul'da terör operasyonu | 20 gözaltı var


Ankara'da düzenlenen bombalı silahlı saldırının yankıları devam ederken, İstanbul polisi geniş çaplı operasyon düzenledi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul ve Kırklareli'nde 26 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda, aralarına HDP il sözcüsü ve ilçe başkanlarının da dahil olduğu 20 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 26 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda  20 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltına alınanlar arasında HDP il sözcüsü ve ilçe başkanları da bulunuyor.

Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, teröristlerin ve onların işbirlikçilerinin "nefeslerini keseceklerini" vurguladı.

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"BTÖ’ye yönelik İstanbul ve Kırklareli’nde 26 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda 20 şahıs gözaltına alındı. 

Teröristlerin ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz.İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, Bölücü Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda:

BTÖ’nün faaliyetlerinden tutuklu/hükümlü bulunan örgüt mensuplarına yardım toplayan; sözde kadro olarak tabir edilen örgüt mensuplarının saklanabileceği, barınabileceği güvenli evleri oluşturan şahıslar tespit edilmiş ve yakalanmalarına yönelik İstanbul’da 11 ilçemizde ve Kırklareli’nde 26 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

HDP il sözcüsü ve ilçe başkanlarında da aralarında bulunduğu 20 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Aziz milletimizin duaları ve destekleriyle, son terörist etkisiz hale getirilesiye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.