Küçük Müslüme'nin ölümü | Cinayet şüphelisi dede tutuklandı

20 Kasım'da Karaman'da toprağa verilen Müslüme'nin ölümüne ilişkin dün adliyeye sevk edilen çocuğun anne, baba, kardeşleri ve bazı aile yakınları serbest bırakıldı, dedesi tutuklandı

23 Kasım 2021 Salı 07:29
Küçük Müslüme'nin ölümü | Cinayet şüphelisi dede tutuklandı







Küçük Müslüme'nin ölümü | Dedesi tutuklandı, aile sersebt


Sarıkeçili Yörükleri'nden Yağal Aielisi'nin en küçük çocuğu Müslüme'nin cansız bedenini bulunmasının ardından evin en büyüğü dede H. Yağal tutuklandı.

10 günlük aramanın ardından 3 gün önce canız bedeni bulunan Müslüme Yağal'ın ölümünde korkunç şüphe.


Mersin'in Gülnar ilçesinde, ailesinin çadır kurduğu sırada ormanlık alanda kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 2.5 yaşındaki Müslüme Yağal'ın gözaltına alınan aile fertlerinden dede Hasan Yağal tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.

Cenazesi 20 Kasım'da Karaman'da toprağa verilen Müslüme'nin ölümüne ilişkin dün adliyeye sevk edilen çocuğun anne, baba, kardeşleri ve bazı aile yakınlarının da arasında olduğu kişilerin savcılık sorgusu tamamlandı.

MÜSLÜME'Yİ BULAN KADIN ANLATTI; ÜSTÜNDE KIYAFETLERİ YOKTU

Mersin'de kaybının 10. günü Yörük ailesinin çadırının 7 kilometre uzağında bulunan Müslüme Yağal'ı bulan çoban Çoban Ayşe Bacak, Müslüme'yi bulduğunda kıyafetlerinin üzerinde olmadığını söyledi.


Mersin'in Gülnar ilçesinde Yörük ailesinin çadırının önünde bisikletiyle oynarken kaybolan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın 10 gün sonra ölü bulunması Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

10 gündür aranan Müslüme'nin cesedini, 40-45 yaşlarında bir kadın çobanın bulduğu ve muhtara haber verdiği öğrenilmişti.

Kaybının 10. günü Yörük ailesinin çadırının 7 kilometre uzağında bulunan Müslüme'yi bulan kadın Müge Anlı'nın programına konuk oldu.

Programda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ayşe Bacak şu ifadeleri kullandı;

"Kıyafetleri üzerinde değildi. Ayakkabıları ve kıyafetleri bulunduğu yerin uzağındaydı.  Bir çocuğun buraya yürümesi çok zor..."

"HÜZÜN DEĞİL SEVİNCİ BEKLİYORDUK"

Müslüme'nin ablası Nurcan Özcan ise şunları söyledi:

"Hiç kimsenin aklına gelmez. Evden 7 kilometre uzaklıkta tek başına bir çocuk. Tek başına gidemez. Hiçbir şey bilmiyorum, kimsenin günahını almak istemiyorum. Ailemin cenazeye katılmasını ben de isterdim. 10 gün arandı. Katılsınlar, son kez görsünler isterdim ama nasip değilmiş. Canlı bulunmasını bekliyorduk.

Hüzün değil sevinci bekliyorduk. Olmadı. Allah'ım ömrünü bu kadar vermiş, Allah'ım sevdiğini daha çabuk yanına alırmış. Demek ki onun da ömrünü bu kadar vermiş. Seferber olan herkesten Allah razı olsun."

DÜN SERBEST KALDILAR

Öte yandan 3 gündür gözaltında bulunan aile fertlerinden baba Mehmet, anne Selvi, ağabeyleri, dedesi ile bazı yakınlarının gece boyunca ifadelerinin alınmasının ardından dün serbest bırakıldı.

Son Güncelleme: 23.11.2021 08:11
Anahtar Kelimeler:
Müslümenin ölümü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.