Lice'de zehir tarlaları ateşe verildi

PKK'nın en büyük para kaynağı olarak bilinen uyuşturucu ticaretine Diyarbakır'da ağır darbe vuruldu. En az 3 milyar lira değerinde hint keneviri ekim alanı güvenlik güçleri tarafından ateşe verildi.

22 Haziran 2016 Çarşamba 08:45
Lice'de zehir tarlaları ateşe verildi






Lice'de zehir tarlaları ateşe verildi

Türkiye'nin en büyük esrar esrar üreticisi yeri olarak bilinen Diyarbakır Lice kırsalındaki kenevir tarlalarına yönelik operasyon HDP'li vekillerin çarpıtmasıyla gündeme geldi. Örgütün esrar hasadı döneminde eylemlerini yoğunlaştırdığı, zehir tüccarlarının 'Mal sevkiyatı' için yol güvenliği hizmeti verdiği Lice, Hani, Silvan ve Hazro'da hint keneviri ekilen tararlara güvenlik güçleri tarafından imha edilirken HDP'li İdris Baluken 'Meşe ormanları yakılıyor' diyerek fevaran kopardı.

UYUŞTURUCU BARONLARI ÖRGÜTÜ BESLİYOR

Öğrütün en büyük finansörleri arasında yer alan bölgenin uyuşturucu tacirleri, her yıl özellikle eroin ve esrar sevkiyatı yaptığı dönemlerde güvenlik güçlerini oyalama görevini PKK'lı teröristler üstleniyor. Şehirlerde hendeklere gömülen PKK'nın kökünün kazılması için operasyonlar kırsal alanlara doğru kayıyor. Örgütün şehir merkezlerinde kullandığı bombalı araçları Lice ve Silvan'da hazırladığının ortaya çıkması üzerine dikkatler bu bölgelere çevrildi. Bölgede her biri 30-40 kişiden oluşan 3 gezici grubun bombalı saldırıların dışında şimdiye kadar birçok kanlı eyleme de imza attığı belirlendi. PKK'nın yıllık 3 milyar dolarla en büyük gelir kaynağı olan uyuşturucu tarlaları da aynı bölgede bulunuyor.

TAM HASAT ZAMANI İMHA EDİLDİ

PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek ve canlı bomba saldırılarının önüne geçmek için önceki gece askerler ve polisler tarafından operasyon başlatıldı. Lice'de hasat zamanı olan esrar tarlaları İHA'larla tek tek tespit edildi. Koordinatların savaş uçaklarına verilmesinin ardından zehir tarlaları vurularak yok edildi.

Uyuşturucu ticaretine kalkan oldu

Lice'de terör örgütü PKK'nın esrar tarlaları bombalanınca HDP'lileri telaş aldı. HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken insanları zehirleyen tonlarca hint keneviri yetiştirilen tarlaların bombalanmasını sosyal medya hesabından eleştirdi! Baluken PKK'nın zehir ticaretine kalkan olmak için "Ne meşe ormanı ne de cesur insanı bombalar karşısında diz çökmedi. Lice'yi bombalayanlar kaybedecek" mesajı paylaştı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.