Mersin'de eski başkanın oğlu 500 bin lira kefaletle tahliye edildi

MERSİN Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen ihaleye fesat karıştırma operasyonu sonucu tutuklanan CHP'li eski başkan Macit Özcan'ın da dahil olduğu gruptaki bazı müteaahhitler ve bürokratlardan bazıları serbest bırakıldı

26 Haziran 2015 Cuma 17:04
Mersin'de eski başkanın oğlu 500 bin lira kefaletle tahliye edildi






Mersin'de eski başkanın oğlu 500 bin lira kefaletle tahliye edildi

MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen ihaleye fesat karıştırma operasyonu sonucu hakkında gıyabi tutuklama kararı verilen CHP'li eski başkan Macit Özcan'ın da dahil olduğu gruptaki bazı müteaahhitler ve bürokratlardan 11'i hakkında yüksek miktarlarda kefaletle tahliye kararları verildi.

Müfettişlerin raporları ve polisin teknik takibi sonucu düzenlenen operasyonda 35 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 15'i tutuklanmış, 4 kişi hakkında da gıyabi tutuklama kararı verilmişti. Gıyabi tutuklu olan Macit Özcan'ın yurt dışında olduğu anlaşılmıştı.


Avukatların tahliye taleplerini görüşen mahkeme, Başkan Macit Özcan'ın oğlu İlker Özcan, kardeşi Sacit ve Tacit Özcan'ın 500'er bin lira kefaletle tahliyelerine karar verdi. Diğer sanıklar da farklı miktarlarda kefaletle aynı haktan yararlandı.

Bu dosyada gıyabi tutukluluk kararı bulunan Başkan  Macit Özcan, müteahitler Erol Avgören, Cengiz Akray ile Gelirler Daire Başkanı Talyfun Özdemir'in de bu kararların ardından teslim olmaları bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet saygılı 2015-06-26 23:18:30

İlker Özcan,beyin suçsuz olduğuna inanıyorum bu akp iktidarının seçim öncesi mersinde oynadığı son oyundu ters tepti bunca yıl ne diye beklediniz diye sormazlar mı ?