MHP'li grup Kayseri'de TV binası bastı | İstifa eden Sedat Kılıç'a saldırı

Partisinden istifa eden Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılıç'ın canlı yayına katılacağı Kayseri Deniz Postası TV kanalı 50 kişilik MHP'li grup tarafından basıldı

08 Nisan 2022 Cuma 22:43
MHP'li grup Kayseri'de TV binası bastı | İstifa eden Sedat Kılıç'a saldırı






MHP'li grup Kayseri'de TV binası bastı



Enflasyon rakamlarına itiraz ettiği için MHP'den ihraç edilmek istenen ve partisinden istifa eden Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'un ardından Kayseri teşkilatı karıştı. MHP'li Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılıç'ın partisinden istifa ettiğini açıklamasının ardından bugün Kayseri'de katılacağı proğram öncesi TV kanalı binası 50 kişilik MHP'li grup tarafından basıldı. 


Baskın sırasında kanal çalışanları darp edilirken, bir kişinin kanaldan kaçırıldığı iddia ediliyor.

Kayseri’de Deniz Postası TV’ye gelen bir grup, gazeteci Azim Deniz ile MHP’den istifa eden Kocasinan Belediye Meclis Üyesi, iş adamı Sedat Kılıç’ı darbettiği haberi yerel gazetelerin sosyal medya hesaplarında yer alırken, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.


Canlı yayın sırasında meclis üyesi döverek zorla lüks bir araca bindirildiği ve kaçırıldığı iddia edildi. 

Kanalın stüdyosunda düzenlenecek program öncesinde bir grup tarafından Sedat Kılınç yumruklu saldırıya uğradı. Gazeteci Azim Deniz olayı ayırmaya çalışırken, grup tarafından darp edildi. İş insanı Kılınç, stüdyodan dışarı çıkarılarak, bir süre daha darp edildi. İhbar sonrası olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Gazeteci Deniz ile iş insanı Kılınç kendi imkanlarıyla kentteki farklı hastanelere gitti.

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Tedavi altına alınan Azim Deniz taburcu edilirken, Kılınç'ın ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Kocasinan Meclis üyesi olan iş insanı Kılınç, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy hakkında ihraç istemiyle disiplin işlemi başlatılmasına tepki olarak partisinden istifa etmişti.   

Kafasından yaralanan Kılıç'ın daha sonra özel bir hastaneye bırakan saldırganların kaçtığı bildiriliyor.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

Saldırı olayı ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Deniz Postası Gazetesi ve Televizyonu isimli iş yerine zarar verme ve darp olayıyla ilgili olarak bahse konu gazete ve televizyonun sahibi ve genel yayın yönetmeni olan Azim Deniz ve Kocasinan Belediyesi Meclis üyesi Sedat Kılınç'ın darbedilmesi olayına karıştığı tespit edilen 6 şahıs Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimatla gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili tahkikata devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

SALDIRI KINANDI

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti de olayı kınadı. Cemiyetin yayımladığı mesajda, "Deniz Postası TV Genel Yayın Yönetmeni Azim Deniz'e yönelik saldırı gerçekleşmiştir. Her ne kadar bu saldırının hedefi doğrudan gazeteci Azim Deniz olmasa da bir basın kuruluşunun kalabalık bir grup tarafından basılması ve program konuğunun darbedilmesi, olayı engellemek isteyen gazeteci Azim Deniz’in de aynı şekilde şiddete maruz kalması asla kabul edilemez. Bu tarz saldırıların bir daha yaşanmaması için tüm yetkilileri görevini yapmaya davet ediyor, saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz" denildi.

Son Güncelleme: 09.04.2022 14:51
Anahtar Kelimeler:
KayseriMHPSaldırı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.