Obama’dan YPG’ye Uyarı

Beyaz Saray tarafından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın yaptığı telefon görüşmesi ile ilgili yazılı açıklamada bulunuldu.

20 Şubat 2016 Cumartesi 09:46
Obama’dan YPG’ye Uyarı






 

Obama’dan YPG’ye Uyarı

Beyaz Saray tarafından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın yaptığı telefon görüşmesi ile ilgili yazılı açıklamada bulunuldu.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada Başkan Obama'nın, Suriye rejiminin Suriye'nin kuzeybatısındaki ilerlemesine ilişkin kaygıları belirtildi ve Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ile ılımlı muhalif güçleri ile tansiyonu artıran ve kuzey Suriye'de IŞİD'le ortak mücadele çabalarımıza darbe vuran eylemlere derhal son verilmesi çağrısında bulunulduğu kaydedildi.

 Açıklamanın YPG ile ilgili kısmında "Başkan Obama, YPG'nin bu alandaki koşullardan avantaj sağlayarak yeni topraklar ele geçirmemesini ve Türkiye'den de karşılıklık esasına göre itidal göstererek alana yaptığı topçu ateşini durdurmasını teşvik etti." ifadelerine yer verildi.

 Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı  açıklamanın tamamı şöyle:

"Obama ile Erdoğan, Suriye'deki durumu ve ABD - Türkiye'nin terörizm ile mücadeledeki işbirliğini telefonda görüştüler. Başkan Obama, askeri personel ile sivillerin ölümüne neden olan Ankara'daki 17 Şubat terörist saldırısını ve 18 Şubat'ta Diyarbakır'da Türk askeri konvoyuna yapılan saldırıyı kınadı ve taziyelerini iletti.

Başkan Obama, görüşmede, 17 Şubat'ta Ankara'da meydana gelen saldırıyı ve 18 Şubat'ta Diyarbakır-Bingöl karayolunda askeri konvoyu hedef alan saldırıyı kınayarak, hayatlarını kaybeden askerler ve sivil vatandaşlar için taziye, yaralılar için de geçmiş olsun dileklerini iletti.

 Başkan Obama, Suriye rejiminin Suriye'nin kuzeybatısındaki ilerlemesine ilişkin kaygılarını belirtti ve Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ile ılımlı muhalif güçleri ile tansiyonu artıran ve kuzey Suriye'de IŞİD'le ortak mücadele çabalarımıza darbe vuran eylemlere derhal son verilmesi çağrısında bulundu. Başkan Obama, YPG'nin bu alandaki koşullardan avantaj sağlayarak yeni topraklar ele geçirmemesini ve Türkiye'den de karşılıklık esasına göre itidal göstererek alana yaptığı topçu ateşini durdurmasını teşvik etti.

 Obama, ABD'nin NATO müttefiki Türkiye'nin ulusal güvenliğini destekleme konusundaki mutlak kararlılığının altını çizdi. İki lider, Münih'te düşmanlıkların durdurulması anlaşmasını desteklediklerini belirtti ve Rusya ile Esad rejimine, ılımlı muhalif güçlere yönelik hava saldırıları derhal son vermeleri çağrısında bulundular.

Liderler, PKK dahil her türlü terörizme karşı işbirliğini derinleştirme sözü verdiler ve IŞİD'i zayıflatma ve yenilgiye (yıkmak) uğratma hedefini yinelediler. 

 

Son Güncelleme: 20.02.2016 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.