Öfkeli grup HDP binasına yürümek istedi

HAKKARİ Dağlıca'da PKK'lı teröristlerce düzenlenen ve patlayıcıların kullanıldığı saldırıda 16 askerin şehit olması üzerine Denizli'de binlerce kişi sokağa döküldü. Yürüyüş yapan terör örgütü PKK'yı protesto eden...

07 Eylül 2015 Pazartesi 21:49
Öfkeli grup HDP binasına yürümek istedi






HAKKARİ Dağlıca'da PKK'lı teröristlerce düzenlenen ve patlayıcıların kullanıldığı saldırıda 16 askerin şehit olması üzerine Denizli'de binlerce kişi sokağa döküldü. Yürüyüş yapan terör örgütü PKK'yı protesto eden öfkeli grubun HDP İl Başkanlığı'na Türk Bayrağı asmak istemesine polis engel olunca kısa süreli gerginlik yaşandı. Partiye önceden bayrak asıldığını öğrenen grup, polisin uyarısıyla dağıldı.
Bu akşam yaklaşık üç bin kişilik grup, Dağlıca'da şehit olan 16 askeri anmak ve PKK terör örgütünü protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Delikliçınar Meydanı'nda toplanan ellerinde Türk bayrakları bulunan topluluk, Gazi Bulvarı'ndan Valilik önüne kadar, "Dişe diş kana kan, intikam, intikam", "Ne Mutlu Türk'üm diyene", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Denizli uyuma şehidine sahip çık" sloganları attı. Eylemcilere vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.
HDP'YE BAYRAK ASILDIGINI ÖĞRENEN GRUP, GERİ ÇEKİLDİ
Grup, HDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu sokağın başına gelince parti binasına yürümek istedi. Önceden önlem alan polis ise grubun sokağa girmesini engelledi. Bu sırada, polisle eylemciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. HDP İl Başkanlığı'na önceden Türk bayrağının asıldığını öğrenen grup, polisinin uyarılarının ardından sokaktan ayrıldı. Topluluk, daha sonra Lise Caddesi'nden Garnizon Komutanlığı önüne yürüdü. Burada İstiklal Marşı okuyarak askere destek veren sloganlar attı. Grup, bir süre sonra sessizce dağıldı.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.