Öğretmenlerin evini soyan 6 öğrenciye 69 yıla kadar hapis istendi

Erzurum'un Çat İlçesi'ne bağlı Karaşeyh Köyü Ortaokulu'nda görevli 9 öğretmenin oturduğu evlere kapı kırarak giren, para ve eşyalarını çalan 14-15 yaşlarındaki 6 öğrenci hakkında 13 yıldan 69 yıla kadar hapis cezası istendi. Olay,...

07 Mart 2015 Cumartesi 12:11
Öğretmenlerin evini soyan 6 öğrenciye 69 yıla kadar hapis istendi






Erzurum'un Çat İlçesi'ne bağlı Karaşeyh Köyü Ortaokulu'nda görevli 9 öğretmenin oturduğu evlere kapı kırarak giren, para ve eşyalarını çalan 14-15 yaşlarındaki 6 öğrenci hakkında 13 yıldan 69 yıla kadar hapis cezası istendi.
Olay, Çat'a 16 kilometre uzaklıktaki Karaşeyh köyünde meydana geldi. 2013-2014 eğitim öğretim döneminde öğretmen Nurgül Erdem, Muhammed Taş, Özlem Sarıtaş, Nesrin Şahinöz, Sevgi Baytok, Nerminay Tuncel Meço, Tuba Kubat, Hasan Çatal ve Emrah Koçak'ın tatile gitmesini fırsat bilen 6 öğrenci, 3 lojmana girip elektrik süpürgesi, gözlük, kol saati, kart okuyucu, okula ait futbol topu ve bir miktar para çaldı. Okul Müdürü Muhammet Taş'ın lojmandaki anahtarı alarak okula giren öğrenciler, 15 lirayı aldı ve duvara, hakaret içeren yazı yazdılar. Tatil dönüşü evlerinin soyulduğunu gören öğretmenlerin şikayeti üzerine, bir kadın öğretmenin çorap kutusundaki parmak izinden soygunu yapan 6 öğrenci bulundu. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilen raporda, suça sürüklenen çocukların, işlemiş oldukları suçların hukuki anlam ve sonuçların algılama, davranışlarını yönlendirme yeteneklerinin yeterince geliştiği vurgulandı.
Ardından Çat Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme, hırsızlık, hakaret' suçlarından dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede suç tarihinde 15 yaşını tamamlamış olan B.G. hakkında 7'şer ayrı hırsızlık, mala zarar verme ve hakaret suçlarından 18 yıl 8 aydan, 69 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. Suç tarihinde 15 yaştan küçük öğrenciler A.G., Y.P., Ü.D., B.D. ve E.S. hakkında ise aynı suçlardan 13 yıl 3 aydan 51 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçen hafta yapılan 5'inci celsede hazır bulunan B.D., Y.P. ve Ü.D., yaptıklarından dolayı çok pişman olduklarını söyledi. Erkek öğretmen lojmanının kapısının açık olduğunu ileri süren B.G., eve ikinci kez girdiklerinde amaçlarının evi temizlemek olduğunu savundu. B.G., "Bayan öğretmen lojmanlarında E. kapıyı kırdı, ben diğer arkadaşlar içeriye girdik. Güneş gözlüğünü E.G. almıştı, olay ortaya çıkınca iade etti. Okula girdiğimizde A.G. yoktu. Çok pişmanım, beraat istiyorum" diye konuştu.
Mahkeme eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.