Okul önünde 150 kilo yüklü bombalı araç

Diyarbakır Hani ilçesinde Hürriyet İlköğretim Okulu'nun önüne bırakılan bomba yüklü aracın içinden 150 kilo patlayıcı çıktı. Kanlı saldırı, okulda Çanakkale Zaferi anma töreni sırasında gerçekleşecekti.

18 Mart 2016 Cuma 13:13
Okul önünde 150 kilo yüklü bombalı araç






Diyarbakır'da 150 kilo yüklü bombalı araç yakalandı

Terör örgütünün Diyarbakır'da katliam girişimi son anda önlendi. Hani ilçesinde hükümet konağı yakınlarına bir ilkokulun karşısına terk edilen bomba yüklü bir araç ile katliam yapılacaktı.

ÇANAKKALE ZAFERİ ANMA TÖRENLERİNDE PATLATILACAKTI

Alınan bilgiye göre, ilçede gece devriye görevi yapan polis ekipleri, "Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı" dolayısıyla törenin de yapılacağı Hükümet Konağına yaklaşık 50 metre mesafede Hürriyet İlköğretim Okulunun karşısında park halinde bir araç tespit etti.

Şüphe üzerine araçta yapılan aramada 150 kilogram patlayıcı olduğu belirlendi.

Çevrede alınan güvenlik önlemlerinin ardından Diyarbakır'dan gelen uzman ekiplerce patlayıcı etkisiz hale getirildi.

VALİLİK AÇIKLADI: ASIL HEDEFLERİ OKULDA KATLİAMDI

Diyarbakır Valiliği, Hani İlçesi'nde 150 kilo bulunan bomba yüklü aracın 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programında patlatılması düşünüldüğünün değerlendirildiğini belirterek olay ile ilgisi olduğu değerlendirilen bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bombalı aracın aranan araçlar listesinde olduğu öğrenildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Hani İlçesi Merkez Mahallesi'nde 17.03.2016 tarihinde Hürriyet İlköğretim Okulu Merkez Caddesi üzeri Hükümet Konağı'na 50 metre uzaklıkta, İlçe Eniymet Amirliği ekiplerince yapılan devriye görevi sırasında, saat 22.00 sıralarında park halinde şüpheli bir araç görülmüştür. İlçe Emniyet Amirliği'nce yapılan plaka sorgulaması sonucunda aracın, bomba yüklü araç olduğunun tespit edilmesi üzerine Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nce bomba imha uzmanı ekip gönderilmiştir. İçerisinde 3 adet tüp içinde 150 kilo patlayıcı madde bulunan araç, uzman ekiplerce çevre güvenliği alındıktan sonra kontrollü şekilde etkisiz hale getirilmiştir. Söz konusu bombanın 18 Mart Çanakkale Zaferinin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programında patlatılması düşünüldüğü değerlendirilmektedir. Olayla ilgili olduğu değerlendirilen 1 kişi gözaltına alınmıştır"denildi.

Valilik açıklamasında, güvenlik kuvvetlerinin dikkati sayesinde olayda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtilerek, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edileceği ifade edildi


Son Güncelleme: 18.03.2016 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.